A-2: Borovu derbi u Belišću

KK Belišće

Dva boda otišla su u Borovo. Kako su crveni odigrali drugih dvadeset minuta, ništa drugo nisu niti zaslužili – pišu Belišćani na svojim službenim FB stranicama.

Druga muška liga Istok, 3. kolo 1. 2. 3. 4. Kraj
KK Belišće 27 12 12 10 61
KK Borovo 19 22 18 25 84
29.10.2016. 39:41 22:43
KK Belišće61
Marko Soldo 15, Kristijan Preglej 14, Toni Gradinjan 14, David Đolić 9, Nino Gradinjan 5, Goran Vidaković 2, Mislav Nađ 2, Marko Mikulić 0, Matija Ljutak 0, Domagoj Cerjak 0, Bruno Funtak 0, Damir Markota 0.
KK Borovo84
Srđan Brocić 35, Mario Rajšić 23, Mihael Bekavac 8, Dražen Pejić 8, Dario Pušić 4, Dušan Knežević 3, Arijan Jovanović 2, Aleksandar Kapović 1, Shedy Knežević 0, Tomislav Bobinac 0.

Početak utakmice to nije naslutio, pošto je domaćin odlično otvorio utakmicu i prvih deset minuta riješio u svoju korist, no nastavak je ponudio jednu totalnu drugu košarku od strane Belišća.

Velika doza nervoze, grča i neobjašnjiva dekoncentracija kulminirala je sredinom druge četvrtine, kada su se u jednoj borbi za loptu na parketu našli Marko Soldo i Arijan Jovanović, iz čega je nastala nepotrebna tučnjava dvojice igrača i suci su ih automatski sankcionirali isključenjem sa utakmice. Marko Soldo do tog je trenutka postigao 15 poena za svoju ekipu i bilo je jasno kakav će to biti udarac za crvene, što su u sljedećim minutama već pokazalo. Na sve to nadovezao se problem zvan osobne greške, u koji je upao Kristijan Preglej sa svoje četiri osobne greške već u 15. minuti utakmice i bilo je jasno da domaćina čeka težak posao u nastavku.

Drugo poluvrijeme pokazalo je upravo ono što nitko nije planirao, ali se ipak dogodilo. Potpuni kolaps u igri dogodio se u domaćim redovima, izgubljene lopte, bezidejnost u napadu, propuh u obrani, dekoncentracija i potpuni raspad sistema razljutio je i dio gledatelja, koji su prije završetka utakmice napustili dvoranu, što je samo jedan podatak kakvu su igru pružili crveni u nastavku. Sve to iskusna ekipa iz Borova znalački je koristila, prije svega dječarac po imenu Srđan Brocić, 17-godišnjak koji je nemilice trpao poene i na kraju se zaustavio na 35 poena. Sve to rezultiralo je sa konačnim rezultatom od +23 u korist gostiju.

Poraz kao poraz u ovom trenutku i nije neka prevelika tragedija, ali više od svega boli način na koji se poraz dogodio i iz ovog se definitivno trebaju izvući pouke, a i vrijeme je da se mnogi igrači u domaćim redovima zapitaju koju i kakvu košarku su igrali ove subote, a znamo koje su ambicije i ciljevi. Ovakvom igrom i predstavom na terenu, i samim ponašanjem, teško će se dosegnuti ciljevi koji su zamišljeni pred početak sezone, a posla ovdje ima za sve koji su dio seniorske ekipe – samokritični su Belišćani na službenoj FB stranici.

Sreća u nesreći je da se ovaj poraz dogodio na početku sezone, da vremena ima za popravke i napredak, ali samo uz maksimalan trud svih sudionika. Poraz je sastavni dio igre, dogoditi će ih se još mnogo, ali ono dolje kod muškaraca se mora pokazati ama baš svaku utakmicu, da se svi zajedno mogu poslije utakmice pogledati u ogledalo i stati jedni pred druge. Ovi momci su nebrojeni puta pokazali karakter i izvukli su se i iz većih neprilika pa se nadamo da je ovo samo bio slab dan i da će već u subotu u Vukovaru pokazati svoje pravo lice i oprati ovaj gorak okus i sramotu koja je ostala nakon subotnje utakmice.