A-2: Zasluženi poraz Đakova u Vukovaru

U 21. kolu A2 lige – istok, pretposljednjem ovosezonskom, đakovački košarkaši gostovali su u Vukovaru kod istoimenog domaćina i ubilježili poraz rezultatom 93:72 ( 36:32 ). Zasluženoj pobjedi KK Vukovar nema zamjerke a utakmicu su obilježili odlično domaće izdanje u drugom dijelu susreta s iznimno visokim postotkom šuta i jednostavno puno bolja, brža i konkretnija igra na koju KK Đakovo nije pronašlo odgovor – piše na službenoj Facebook stranici đakovačkog košarkaškog kluba.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri i sa stalnim izmjenama u vodstvu. Na koncu 36:32 za domaćina uz dojam da su Đakovčani imali prostora odigrati ovu dionicu puno konkretnije i efikasnije. Nastavak susreta za KK Đakovo znači jednosmjernu ulicu prema zasluženom porazu. Domaći „trpaju“ iz svih pozicija, odigravaju kontranapade i lijepe akcije te su samo u trećoj četvrtini postigli poena koliko u cijelom prvom poluvremenu ( 36 ). I već tu je svih 10-15 gledatelja(!), koliko ih je bilo u sablasno praznoj vukovarskoj dvorani, moglo mirne duše otići kućama jer se do kraja susreta ništa značajnog nije dešavalo što bi moglo ugroziti konačan ishod. Nemoćni gosti, pomalo nezainteresirani, vjerojatno su također jedva čekali povratak u Đakovo.

Kod večeras za igru indisponirane đakovačke ekipe Krešimir Kruljac postigao je 13 poena, Matej Češkić 9, Marijan Petrović 6, Toni Radoš 6, Stjepan Hajduković 5, Patrik Raguž 2 a još su nastupili Miron Češkić, Stjepan Marjanović i Tomislav Kelava. Donekle dobar dojam ostavili su Neven Čupić sa 13 poena te najefikasniji i najborbeniji Davor Mikulić sa 18.

Ovim porazom mali izgledi da se Đakovčani dokopaju naslova prvaka pretvaraju se u nepostojeće te ostaje vidjeti kroz nastupe i rezultate u posljednjem kolu idućeg vikenda konačan izgled prvenstvene tablice. Za KK Đakovo to znači vjerojatni plasman između 2. – 5. mjesta što je u konačnici, na temelju prikaznog i odigranog ove sezone, najrealniji epilog.

Posljednje kolo u Đakovo dovodi KK Strmac iz Nove Gradiške. Prilika je to da se na kraju sezone pokušamo dobrom igrom oprostiti od navijača i simpatizera. S obzirom na nepredvidivost gostiju u igrama ove sezone te motiv da uzvrate za poraz u prvom dijelu prvenstva, nikako ne trebamo očekivati laku utakmicu. Štoviše, ako đakovački igrači „repriziraju“ današnje drugo poluvrijeme, konačan uspjeh krajnje je upitan. Pozivamo stoga posljednji put ove sezone sve naše gledatelje da nam daju podršku te da tako zajedno zaokružimo jednu solidnu košarkašku sezonu!

Druga muška liga Istok, 21. kolo 1. 2. 3. 4. Kraj
HKK Vukovar 20 16 36 21 93
KK Đakovo 19 13 22 18 72
12.03.2016. 36:32 57:40
HKK Vukovar93
Matej Katavić 28, Danijel Katavić 15, Antonio Ragač 13, Marko Raič 11, Patrik Bjelanović 9, Matija Matijević 8, Ivan Buljubašić 5, Dominik Kajba 4, Božidar Čalušić 0, Ante Ivan Rajković 0.
KK Đakovo72
Davor Mikulić 18, Krešimir Kruljac 13, Neven Ćupić 13, Matej Češkić 8, Toni Radoš 7, Marijan Petrović 6, Stjepan Hajduković 5, Patrik Raguž 2, Tomislav Kelava 0, Miron Češkić 0, Mislav Mandurić 0, Stjepan Marjanović 0.