A1: Bodovi s Cibonom sad su dobili na težini

Jakov Mustapić ( s loptom) i Aljoša Šarac bili su najefikasniji u trećoj prvenstvenoj pobjedi (Foto: ZDENKO PUŠIĆ)

Jakov Mustapić ( s loptom) i Aljoša Šarac bili su najefikasniji u trećoj prvenstvenoj pobjedi (Foto: ZDENKO PUŠIĆ)

Povratak domaćim obvezama u A-1 hrvatskoj ligi bio je uspješan za košarkaše s Drave. Prošlo je gotovo tri tjedna od pobjede Vrijednosnice Osijeka nad Cibonom u Gradskom vrtu. Taj rezultat bučno je odjeknuo, ali znali su “brokeri” da moraju nastavljati s dobrim partijama i pobjedama protiv momčadi koja nisu zvučna i u rangu “cibosa” – piše Glas Slavonije.

, 1. kolo 1. 2. 3. 4. Kraj
KK Vrijednosnice Osijek 24 11 20 21 76
KK Alkar 16 10 16 27 69
29.10.2016. 35:26 41:43

Vrijednosnice: Torić 6, J. Šarac, Došen 3 (1-2), Robinson 10 (4-5), Žulj, Vuković 4 (2-4), A. Šarac 19 (1-2), Krajina 1 (1-2), Mat. Karlović, Mar. Karlović, Turalija 8, Mustapić 25 (4-6).
Alkar: Johnson 25 (11-14), Boban 7, Salzburger, Modrić 8 (2-2), Dominović 1 (1-2), Žuljević, Gaurina 3 (1-2), Bilandžić, Jurela, Vrlika 7 (1-2), H. Vučić 16 (3-4), K. Vučić 2 (0-2).

Stoga je jasno da je nakon pobjede kontra Alkara, koji su u maloj dvorani Gradski vrt imali i podršku svoje navijačke skupine “Maligani”, trener Vladimir Krstić prvo je ustvrdio: “Sada su bodovi protiv Cibone dobili na težini”, i tu je potpuno u pravu. Porasla su očekivanja od osječke momčadi koja se za sada s tim pritiskom i dosta dobro nosi. Vidjelo se to i u dvoboju 4. kola protiv Sinjana, koji su istina imali u završnici prigodu ozbiljno ugroziti ono što se gradilo 35 minuta. Upravo toliko je Krstićeva momčad sve držala pod kontrolom, koja se uspostavila u samom otvaranju utakmice. Osim kratkog vodstva gostiju od 3:5, semafor je stalno bio na strani “brokera” koji su malo bili zgrčeni u tim trenucima (ipak je prvi put prijenos radila državna televizija), ali “dizna” se brzo otvorila na najbolji način.

Jakov Mustapić je povukao s tri trice i 11 poena u prvoj četvrtini, oslobodilo je to i suigrače, stoga ne čudi da su gosti već u 9. minuti bili na ozbiljnoj distanci (22:11). Druga je četvrtina bila obostrano neefikasna, a događanja iz treće najavljivala su siguran ostanak bodova u Gradskom vrtu. Mustapićevu je rolu preuzeo kapetan Aljoša Šarac i u 28. minuti je prvi puta bilo +16 (55:39). Ista prednost bila je u 35. minuti (65:49) i umjesto da sve mirno privedu kraju, Osječani su pružili ruku za povratak suparnika u utakmicu. Brzinska je bila serija Alkara od 13:0 i u 38. minuti je 65:62.

Imali smo dosta dobar ritam više od tri četvrtine, a problemi su nastali kada smo izgubili kontrolu skoka pod našim obručem. Primali smo poene iz druge, čak i treće akcije, postali smo nesigurni i u napadu, stoga smo umjesto mirne završnice, morali dvaput dobivati utakmicu. Srećom, to smo uspjeli, zasluženo, bez obzira na pad koncentracije – smatra Krstić.

Zaista bi bila šteta da je epilog ove utakmice bi drugačiji, ali u košarci te par loših minuta može odvesti u poraz. Ipak, u kriznim trenucima nisu izostale i dobre obrambene akcije (posljednja je bila blokada Vukovića na Modriću kod 73:69 deset sekundi prije kraja), i tu je priči bio kraj. Sa sretnim završetkom.

Nino BENČINA/Glas Slavonije

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo