A1: Vrijednosnice domaćini Splitu

Vrijednosnice Osijek

Foto: Vrijednosnice Osijek

Košarkaši A-1 ligaša s Drave nalaze se u situaciji na koju se nisu mogli naviknuti u prvom dijelu sezone, piše Glas Slavonije.

Pred Vrijednosnicama Osijek je naime druga domaća ligaška kušnja u nizu, a igranje u Gradskom vrtu najbolja je prigoda za osvajanje željenih bodova. Protiv Splita (subota, 15 sati) neće ih biti lako uzeti, ali oni su imperativ, ako se želi napredovati na ljestvici i ostati u igri za borbu za peto mjesto i kasniju Ligu za prvaka.

Nema se što puno filozofirati, u slučaju pobjede naše želje ostaju na životu, a ako ne iskoristimo prednost domaćeg parketa, jasno je da te ambicije padaju u vodu. Stoga je jasno koliki je danas ulog u utakmici – kaže trener Vladimir Kristić, svjestan da “žuti” s Gripa u grad na Dravi ne dolaze s gubitničkim ambicijama.

Dobili su obje utakmice u nastavku prvenstva, trećeplasirani su na tablici, a treba naglasiti da to nije ista momčad iz prvog dijela sezone. Promijenili su trenera (Skelin umjesto Burića) te angažirali i dva nova igrača, Najeva i Širka – kaže trener “brokera”, koji su splitski dvoboj izgubili 69:61.

Tamo smo odigrali dobre tri četvrtine, u jednoj smo podbacili i zasluženo izgubili. Sada očekujem da ćemo dulje držati željeni ritam – nada se Krstić, koji je svjestan “zamki” koje nudi subotnji ogled.

Prvo, šteta je što nećemo biti kompletni, jer centar Diminić i dalje nije u stanju izići na parket. Splićani su snažni baš pod koševima, upravo im je dolazak Širka i Najeva donio kvalitetu više. Tako su kod Jollyja prije tri tjedna imali 13 skokova u napadu. Znači, morat ćemo skakački parirati, ako je moguće biti i bolji, ako želimo nastaviti uspješnu seriju – kaže Krstić, koji sa svojim igračima traži i treće slavlje u nizu, što bi svakako donijelo i dodatni optimizam u lovu na željene pozicije.

U ostalim dvobojima 14. kola sastaju se: Gorica – Šibenik, Kvarner 2010 (Rijeka) – Ribola Kaštela, Zabok – Zagreb i Jolly JB Šibenik – Škrljevo.

Autor: N. Benčina/Glas Slavonije