A2 M: Belišćani oprali gorak okus poraza iz prošlog kola

Crveni su se vratili pobjedama i tako oprali gorak okus poraza iz prošlog kola od ekipe Borova. Bilo je jasno da će jedino dva boda iz ove utakmice baciti u zaborav prošlu utakmicu, što je na kraju pošlo za rukom našim momcima – objavili su Belišćani na svojim Facebook služenim stranicama.

Druga muška liga Istok, 4. kolo 1. 2. 3. 4. Kraj
HKK Vukovar 18 21 16 21 76
KK Belišće 29 21 24 19 93
06.11.2016. 39:50 37:43
HKK Vukovar76
Dino Peraica 31, Matija Matijević 16, Dominik Kajba 12, Patrik Bjelanović 9, Kristijan Berišić 3, Borislav Kovačević 3, Matej Berišić 2, Alan Mesić 0, Filip Bjelanović 0, Antonio Ragač 0, Ante Ivan Rajković 0, Božidar Čalušić 0.
KK Belišće93
Marko Soldo 31, Goran Vidaković 27, Kristijan Preglej 16, David Đolić 8, Toni Gradinjan 5, Damir Markota 4, Bruno Funtak 2, Mislav Nađ 0, Domagoj Cerjak 0, Zvonimir Blažević 0, Matija Ljutak 0, Nino Gradinjan 0.

Mlada momčad Vukovara ipak nije imala dovoljno snage i iskustva da ugrozi pobjedu crvenih, iako su se u nekim trenucima primakli na minimalan zaostatak, no nedovoljno da bi okrenuli rezultat u svoju korist.

Crveni su se već nakon deset minuta odvojili na 10-ak razlike, što su iskusno održavali do poluvremena. Predvođeni raspoloženim Markom Soldom koji je do poluvremena postigao 18 poena, od čega tri trice te Goranom Vidakovićem koji je postigao 17 poena i također tri trice, a i odličnom igrom u obrani i pod koševima, prije svega Kristijana Pregleja i Damira Markote, crveni su do poluvremena osigurali dvoznamenkastu prednost, što se na kraju pokazalo presudno.

U nastavku susreta prednost gostiju u nekim je trenucima bila i 20-ak razlike pa je vrlo brzo bilo jasno kome će pripasti pobjeda u ovom susretu. Marko Soldo nastavio je svoju dominaciju iz prvog poluvremena, Preglej zatvorio je reket i dominirao u napadu i utakmica je bila riješena. U zadnje četiri minute Vidaković je postigao 10 poena, od čega dvije trice i utakmicu zaključio sa +17 u korist svoje ekipe.

Svakako treba pohvaliti sve igrače za angažman u ovoj utakmici, koji su bili odlučni u namjeri da pokažu treneru i prije svega sebi samima da je predstava iz prošle utakmice bila samo trenutak slabosti i da će se od ove utakmice ponovno vratiti na pobjedničke staze.

U redovima domaće ekipe najviše poena postigao je Dino Peraica i to 31, Matija Matijević dodao je 16. Belišće su predvodili MSoldo s 31 poenom, od čega 4 trice i Vidaković koji je postigao 27 poena, od čega 5 trica, a kapetan Preglej dodao je 16 poena.

Dobra je ovo bila uvertira za sljedeći vikend kada u Belišće dolazi ekipa Đakova, koja je trenutno jedina bez poraza i u odličnoj formi i pred crvenima je još jedan težak zadatak. Uvijek su utakmice ova dva takmaca bile neizvjesne i zanimljive, vrlo gledljive i dobro posjećene od strane navijača pa se nadamo da će tako biti i na ovoj utakmici.

Ova će se utakmica odigrati u nedjelju, u nešto drugačijem terminu od uobičajenog termina u kojem Belišćani igraju domaće utakmice.