Bakset 4 kids u Osijeku!

Dana 24.02.2018. će se u velikoj dvorani Gradski Vrt održati regionalni turnir ”Basket 4 kids”, za djecu uzrasta 2005/06.

Sportklub televizija pokrenula je projekt „Basket 4 kids“ kako bi popularizirala košarku kod najmlađih dobnih skupinama i poboljšala rad klubova s mladim košarkašima. Utakmice kvalifikacijskih turnira će se snimati, a reportaže će se moći pratiti na web-stranicama i društvenim mrežama hrvatskog Sportkluba. Utakmice sa zagrebačkog završnog turnira i beogradskog finala prenosit će se izravno na kanalima Sportkluba. Za vrijeme završnog turnira Eurolige u Beogradu, od 18. do 20. svibnja 2018 godine Sportklub televizija emitirat će 72 sata programa uživo, a to uključuje prijenose svih utakmica, studijske emisije, analize i razgovore s gostima, kao i cjelokupnu završnicu projekta „Basket 4 kids“.
Pobjednici turnira iz svih gradova – Splita, Zagreba, Osijeka i Pazina naći će se na hrvatskom završnom turniru koji će se odigrati u Zagrebu, 25. ožujka 2018. godine. Za najbolju momčad s tog turnira rezervirano je mjesto u Beogradu. Ondje će se, od 18. do 20. svibnja odigrati veliko finale projekta „Basket 4 kids“ u kojem će uz šest najboljih košarkaških klubova iz zemalja naše regije (po jedan iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Hrvatske) naći i košarkaši do 13 godina starosti iz četiri kluba – sudionika završnog turnira Eurolige.

Osječki turnir će se održati na tri terena, od kojih će se na krajnjim terenima igrati utakmice, dok će na središnjem biti postavljena platforma za kamere Sportkluba.

Rapored utakmica:

10.00 sati, teren 1: KK Vrijednosnice Osijek – KK Belišće, teren 2: KK Slavonski Brod – KK Borovo,

11.30 sati, teren 1: KK Vrijednosnice Osijek – KK Borovo, teren 2: KK Belišće – KK Slavonski Brod,

13.00 sati, teren 1: KK Slavonski Brod – KK Vrijednosnice Osijek, teren 2: KK Borovo – KK Belišće.