“Brokeri” poraženi na domaćem parketu

OSIJEK, 05. 03. 2016, SPORTSKA DVORANA GRADSKI VRT. KOŠARKA, VRIJEDNOSNICE OSIJEK - GORICA, A-1 LIGA... snimio GOJKO MITIÆ ------ 3xcolor, sport

Miše Diminić – foto: Glas Slavonije

Dogodilo se ono što je bilo strogo zabranjeno! Košarkaši s Drave izgubili su prvenstveni dvoboj na domaćem parketu, a da stvar bude gora, bodove iz Gradskog vrta odnio je direktan konkurent u borbi za peto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

, 19. kolo 1. 2. 3. 4. Kraj
KK Vrijednosnice Osijek 16 13 15 15 59
KK Gorica 14 13 24 16 67
05.03.2016. 29:27 30:40

Vrijednosnice Osijek: Kujundžić 6, Zebić 2, Došen 7, Diminić 2, Ušić 4, Bičvić, Pandurić 12, Šarac A 13, Krajina, Karlović Mat. 13, Turalija, Šarac J.

Gorica: Divić, Kapusta 15, Šutalo, Petrović 5, Jelenek 2, Mašić 6, Konjević 14, Zrnić, Papac 14, Demo, Đurinović, Prgomet 9.

Gorica je u 19. kolu, istina, zaslužila slavlje, jer je znala objeručke uzeti ono što je domaćin ponudio. Vrijednosnice Osijek, kratko i jasno, nisu bile na razini koja je bila potrebna za ostvarenje željenog rezultata. Dobro, kao olakotnu okolnost možemo uzeti u obzir da su neki igrači imali zdravstvenih tegoba, no Aljoša Šarac i Robert Kujundžić participirali su na parketu dosta dugo, što znači da su bili sposobni odraditi svoj dio posla. Ali, da bi se svladala Gorica trebalo je više od bljeska pojedinca, trebao je jedan pravi momčadski, prije svega napadački učinak, koji je poptuno izostao.

Tako se dogodilo da već drugu utakmicu zaredom “brokeri” na svom parketu postižu ispod 60 poena, ali da je prisutna velika napadačka kriza pokazuje i gostovanje prije toga kod Jollyja, gdje se zabio 61 poen. Na svim tim je utakmicama trener Vladimir Krstić bio zadovoljan obranom, koja nije bila kritična ni protiv Gorice, ali što vrijedi kada se za svaki poen mora uložiti previše truda.

Inače, toj Gorici, u prvom dijelu sezone, Luka Pandurić i suigrači zabili su 101 poen, istina nakon dodatnih pet minuta produžetka, A u subotu navečer, domaćin bi “stotku” ganjao vjerovatno do nedjelje…

Promašivali su domaćini zaista puno toga, a kada je tako, onda se u redove uvuče i dodatna nesigurnost, pa svi bježe od šuta i u otvorenim situacijama. Na kraju, najviše je zabio dvojac Šarac/Matej Karlović po 13 poena.. Prvi je dan prije bio na infuziji, u prvom dijelu je imao više goriva, te je u njemu i zabio sve svoje poene. Karlović je za svoj učinak potrošio i 13 lopti, a dvoznamenkast je još bio Pandurić (12), ali i on se kasno probudio. Izostao je učinak visoke linije, dvojac Miše Diminić i David Ušić nije se proslavio, dva odnosno četiri poena je ispod minimuma.

Nije Gorica briljirala, ali je ipak bila nešto preciznija i bolja u skoku. Pet pogođenih trica u trećoj dionici gostima je donijelo dvoznamenkastu prednost, koju je osječki sastav pokušao anulirati istom mjerom. No, samo šest od 25 lopti je prošlo kroz obruč, a kada “šteka” i sve ostalo, jasno da je poraz teško izbjeći.

Ovaj znači i pritvaranje vrata koja vode u Ligu za prvaka. “Brokeri” ih mogu držati otvorenim samo da u preostala tri kola zaredaju pobjedama, a to znači da sljedeći vikend treba slaviti kod sinjskog Alkara.

Autor: N. Benčina/Glas Slavonije

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo