Četiri nova državna suca u Osijeku

logo-udruga-uhks

U Zagrebu se proteklog vikenda, 24. i 25. lipnja 2016. u organizaciji Udruge hrvatskih košarkaških sudaca (UHKS) održao seminar za polaganje za više rangove u suđenju. Kandidati su polagali testiranja za stjecanje zvanja – županijski sudac, odnosno za zvanje – državni sudac.  Među 20-ak kandidata sa područja cijele Hrvatske, polaganju za državni rang su pristupila i četiri suca iz Osijeka: Tomislav Buhin, Mislav Ćurić, Petar Duvnjak i Boris Hartman.

Svi kandidati polaznici seminara imali su priliku slušati i učiti od jednog od trenutno ponajboljih FIBA sudaca, gospodina Sretena Radovića iz Dubrovnika. Također, na seminaru su svoja predavanja održali i gospodin Tonči Anzulović iz Zagreba, predsjednik UHKS-a te gospodin Saša Šarac iz Osijeka, član Izvršnog odbora UHKS-a.

Prvi dan seminara održana su predavanja na temu tehnike i mehanike suđenja, procjenjivanja kontakta i kriterija te ponavljanje znanja iz Pravila igre. U subotu ujutro je uslijedilo testiranje kandidata u vidu trčanja FIBA fitness testa te odmah iza toga i testiranje znanja kandidata iz poznavanja Pravila igre.

Sva četiri naša kandidata su uspješno položila testove te stekli zvanje državni sudac, na čemu im ovim putem iskreno čestitamo i želimo puno uspjeha u idućoj sezoni !

Izvor: službena stranica UKSGO