“Cibosi” nakon 16 godina u Osijeku

Odradili su već košarkaši s Drave domaću premijeru sezone u sklopu dva Kupa, onog Hrvatske (svladali Hermes Analiticu) i Alpe Adria (bolji od Laškog). Sada je vrijeme i za onu u A-1 hrvatskoj ligi, a boljeg gosta nisu mogli poželjeti – piše Glas Slavonije.

vros_cib

U malu dvoranu Gradski vrt stiže najtrofejniji hrvatski klub – Cibona, koja je 18 puta bila prvak Lijepe Naše i koja službeni ogled u gradu na Dravi nije odigrala 16 godina. Upravo toliko vremena proteklo je od kada je A-1 liga od starta bila u najjačem sastavu, stoga ne treba sumnjati da će dolazak Zagrepčana pobuditi veliko zanimanje kod ljubitelja košarke ne samo u gradu nego i šire. Cibona je uvijek bila magnet, trebalo bi tako biti i večeras. Dodatni razlog svakako je i odličan ulaz u prvenstvo momčadi Vladimira Krstića, koja je na otvaranju osvojila bodove u gostima, u Bedekovčini kod Zaboka (76:85).

Uzeli smo bodove na parketu koji je za nas tradicionalno negostoljubiv. Slavili smo tamo samo jednom, davno, još u našoj prvoligaškoj premijernoj sezoni – kaže pomoćni trener “brokera” Vanja Miljković.

Jedan od onih koji je dao veliki doprinos u osvajanju bodova bio je i kapetan Aljoša Šarac (17 poena), koji smatra da nije nemoguće nastaviti pobjednički niz.

Gostujući parketi za nas su bili neosvojivi prošle sezone, Mislim da smo samo jednom slavili na strani, a sada nam je to pošlo za rukom već na startu. Sigurno da je dobro za dodatno samopouzdanje i uoči dolaska Cibone, koja će nam bit i dodatni motiv – smatra Šarac, koji zna da će pozitivan rezultat biti lakše tražiti ako gosti stignu s kombiniranom postavom. Cibona igra ove sezone na više fronti, a u prvoj utakmici PH nisu igrali oni najbolji (Žižić, Šakić, Rozić, Joksimović, Johnson). U najjačem sastavu su prije dva dana bili u Skopju (slavili u ABA ligi), stoga je za očekivati da trener Ivica Burić (zadužen u Ciboni za Prvenstvo Hrvatske), dovede sastav koji je igrao i protiv Hermesa (96:78).

Bez obzira na to s kakvim kadrom dođe, Cibona je u ulozi favorita. Ne bismo imali ništa protiv da izostanu večeras njihovi najbolji igrači, u tom slučaju mislim da imamo prigodu biti ravnopravni i nadati se pozitivnom rezultatu. Priželjkujemo i podršku s tribine, pobjeda kod Zaboka i dolazak velikana najbolja su pozivnica za navijače – smatra Aljoša Šarac.

Zaista, bolji razlog za dolazak u Gradski vrt nije potreban, stoga bi tribine i na jednoj domaćoj utakmici “brokera” morale biti punije nego ikad do sada.

Nino BENČINA/Glas Slavonije

PRIHOD OD ULAZNICA TIJEKOM SEZONE U HUMANITARNE SVRHE
Ideja postoji još od početka godine, ali od večeras kreće u…

Posted by KK Vrijednosnice Osijek on 11. listopada 2016