Đakovačka ekspedicija u Francuskoj

Utakmicama za plasman trećeg natjecateljskog dana završava se još jedan U15 turnir u francuskom Checyu na kojemu je ponovno nastupala mlada đakovačka košarkaška ekipa. Mladi đakovački košarkaši igrali su utakmicu za 5. mjesto. Ekipa ORLEANS LOIRET BASKET ASSO je pobjedom 83:73 osvojila 5. poziciju pa je naša ekspedicija na kraju završila turnir kao šesta ekipa u poretku od ukupno njih 12. Pobjednik turnira je ekipa CERCLE JULES FERRY LES AUBRAIS koja je u odličnom finalu tek nakon produžetka nadigrala naše suputnike iz Zenice, KK KENGUR, rezultatom 95:87. Čestitke pobjednicima ali i „kengurima“ koji su odlično igrali te ne bi bilo nimalo nezasluženo da su oni osvojili natjecanje.

Na koncu, kad se dojmovi zbroje, nastup u Checyu bio je uspješan. Bilo je odličnih trenutaka u igri, ponekad i onih manje dobrih, kao uostalom na svakoj utakmici. Važnije je dobar dojam i sportsko ponašanje koje su naši momci prikazali.

Uvjerljivo najbolji pojedinac i strijelac u ekipi bio je Bruno Funtak iz KK BELIŠĆA koji je za ovaj turnir pojačao ekipu i najavio svoje velike mogućnosti. Nemamo sumnje da će se o njemu u budućnosti puno pisati. Još jedno pojačanje, Franco Filipović iz Osijeka ( KA „HRVATSKI SOKOL“ ), bio je odmah do njega što se tiče igračkog učinka. Đakovački dio francuske ekspedicije činili su igrači KK SEDAM ( Namjesnik, Jurić, Duvnjak, Kukučka, Šimić, Drenjančević ) i KK ĐAKOVO ( Omazić, Ptiček, Ćurić, Hajduković, Drenjančević ) a najbolje su se snašli oni nešto stariji i s više igračkog iskustva ( Omazić, Duvnjak, Jurić, Namjesnik ). Igrač KK ĐAKOVO, 18-godišnji Tomislav Kelava solidno se snašao u ulozi trenera uz sveprisutnog Božidara Raguža Lučića kao asistenta na klupi i vođu puta. Osim u igračkom smislu, na turniru smo bili prisutni i u sudačkom izdanju gdje su niz utakmica sudili đakovački suci sa A2 liste, Marija i Ivan Kelava od toga potonji i onu finalnu. Sveprisutni Marko Vuić, koji je zaslužan za veliki dio organizacije, zbog privatnih razloga morao je u posljednji trenutak odustati od puta no sasvim sigurno je bio uz nas.

98bce7d9d49222dae020697d2909b8d4_XL

Sve u svemu ovaj „mix-paket“ dostojno je predstavio Grad, Slavoniju i Hrvatsku. Zahvaljujemo se KK „BELIŠĆU“ I KA „HRVATSKOM SOKOLU“ na sudjelovanju u akciji, svakako KK SEDAM na suorganizaciji te Gradu Đakovu koji je prepoznao košarkaški sport kao svojevrstan način promocije te u velikoj mjeri olakšao odlazak na turnir. KK ĐAKOVO je kroz niz poduzetih sportskih i medijskih aktivnosti – treninzi i pripremne utakmice, nabavka opreme, predstavljanje na lokalnim radio postajama i kroz internetske portale i sl. – nastojao ovaj projekt promovirati i dati doprinos uspješnoj realizaciji. Vjerujemo da smo u tome uspjeli. Koristimo ovu priliku najaviti malo druženje, svojevrsnu „fešticu“ kojom planiramo zaokružiti cijelo ovo „francusko“ razdoblje.

Na koncu, ponajviše se zahvaljujemo roditeljima mladih igrača koji su unatoč, najblaže rečeno, nelagodnoj situaciji u Europi i Francuskoj po pitanju sigurnosti omogućili svojoj djeci odlazak. Pošteno je priznati da su oni donoseći takvu odluku ipak najzaslužniji, pravi heroji, da svi zajedno nakon uspješne francuske avanture dijelimo dobar osjećaj da smo našoj djeci priuštili lijepo, ugodno i jedinstveno sportsko druženje sa vršnjacima iz drugih krajeva svijeta. Još jednom zahvala roditeljima te se nadamo da ćete i dalje kroz svoju djecu sudjelovati u promociji i razvoju đakovačke košarke. KK ĐAKOVO će vam zasigurno nastojati i nadalje biti dobar asistent i pomagač kroz neponovljivo razdoblje odrastanja, sazrijevanja i socijalizacije vašeg ( makar malo i našeg ) djeteta. Hvala vam!

Uz želje za brz i sretan povratak kućama i do neke druge prilike – Au revoir France!

 

Izvor: KK Đakovo