Đakovački i osječki košarkaši pokazali humano srce!

Đakovački i osječki košarkaši pokazali humano srce!

Foto: Djakovo.hr

Košarkaški klub „Đakovo“ organizirao je još jednu hvalevrijednu humanitarnu akciju koja je naišla na lijep odaziv đakovačkih ljubitelja košarke. Oko šestotinjak gledatelja  promatralo je utakmicu đakovačkoga A-2 ligaša i osječkoga prvoligaša čiji je sav prihod namijenjen liječenju bivšega đakovačkoga košarkaša Brune Ivande kojemu je, nažalost, dijagnosticirano teže oboljenje srca. Sin legende đakovačke košarke Ilije Ivande, Bruno, bio je član kadetske momčadi Košarkaškog kluba „Đakovo“ koja je 2007. godine postigla najveći uspjeh u mlađim dobnim selekcijama plasmanom na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske koja je odigrana upravo u Đakovu.

Na početku utakmice sve ljubitelje košarke pozdravio je predsjednik Košarkaškoga kluba „Đakovo“ Robert Majstorović koji je, između ostaloga, istaknuo: „Ovim putem zahvaljujem se prvoligašu iz Osijeka koji se po drugi puta odazvao našem pozivu za odigravanjem utakmice u humanitarne svrhe. Kao klub želimo reći obitelji Ivanda, sinu Bruni, ocu Ivandi i majci Marijani da smo uz njih i da oni na nas mogu računati u svakom trenutku.  Ova utakmica i prihod s nje samo je mala zahvala ocu Iliji, najboljemu đakovačkom košarkašu za sve ono što je dao košarci i sportu, a mi mu se želimo odužiti na ovaj način, u trenucima kada je ljudska potpora možda važnija nego li ona financijska, zaključio je Majstorović.

Bilo je dirljivo kada je cijela dvorana spontano zapljeskala i na taj način, u ovim, za njih sigurno, teškim trenucima,  dala podršku obitelji Ivanda.

Osim toga, treba primijetiti da se neke pozitivne stvari događaju i unutar slavonsko-baranjske košarke. Utakmici i ovoj humanitarnoj akciji pridružilo se i čelništvo Košarkaškoga saveza Osječko-baranjske županije, a utakmici je nazočio i predsjednik Saveza Zvonko Milas te povjerenik za suce dugogodišnji prvoligaški i međunarodni sudac Saša Šarac. U dvorani su se mogla vidjeti mnoga poznata košarkaška lica, a akciju su svojim dolaskom podržale i košarkašice Murse, trenutno vodeća ekipa u A-2 Hrvatskoj košarkaškoj ligi Sjever.

I na kraju utakmice, lijepo je bilo vidjeti osječke košarkaše koji su kupili ulaznicu i tako se i na ovaj način pridružili ovoj vrijednoj akciji. Svaka čast, dečki!

Kompletan članak možete pročitati djakovo.hr.