Dvojac Ušić-Pandurić bio je prejak za šibenske “bankare”

Vrijednosnice

Foto: Creative Media

Napokon su košarkaši s Drave osjetili slast pobjede u A-1 hrvatskoj ligi. Nakon četiri poraza, Vrijednosnice Osijek žrtvu su pronašli u šibenskim “bankarima”, koji su Gradski vrt napustili praznih ruku.

No, konačan rezultat jasan je pokazatelj da su se “brokeri” namučili za prekid negativnog niza, ali nakon muke, stiglo je i veliko olakšanje. Momčad Vladimira Krstića zasluženo je slavila, jer je gotovo cijeli susret imala rezultatsku prednost, koju je Jolly JBŠ u par navrata ipak ozbiljno ugrozio. Prvi vjetar u leđa domaćin je imao početkom druge dionice. U 13. minuti bilo je 33:21, i to je bila najveća razlika na utakmici. malo kasnije, problem za domaćina bile su po tri osobne pogreške Mateja Karlovića i Miše Diminića, a za dobru vijest pobrinuo se David Ušić, koji je u prvom poluvremenu postigao 19 poena, a mogao je i više da nije promašio pet slobodnih bacanja. Usprkos dobroj igri, na odmoru je domaćin imao minimalnu prednost, a s obzirom na prikazano, zaliha je morala biti veća, no pad koncentracije u završnici Šibenčani su znalački iskoristili. Stoga su Osječani i dalje igrali s dodatnim pritiskom, svjesni da će mentalno morati biti na najvišoj razini, kako bi na kraju stigli do željene pobjede.

Predugo smo čekali na prvu pobjedu, ali napokon je stigla. Zaslužili smo je, za nju smo se i naradili. Ostali smo čvrsti i kada je suparnik bio u naletu i opasno prijetio. Drago mi je što sam i ja napokon odigrao kako treba, ali kompletna momčad zaslužna je za pobjedu, kojih će sada u nastavku prvenstva biti, nadamo se, i više – rekao je David Ušić, koji je susret zaključio s 29 poena.

Na sreću domaćina, nije bio usamljen, jer kada je bilo najpotrebnije, imao je podršku Mateja Karlovića, a posebno Luke Pandurića. Naime, Jolly je u 32. minuti imao tri poena prednosti, a onda je kapetan Vrijednosnica preuzeo stvar u svoje ruke. Pogodio je dvije trice, odradio sjajnu asistenciju (imao ih ukupno pet) za Diminića i momčad je krenula uzlaznom putanjom. Dobar posao odradila je i obrana, za šest minuta gosti su samo dvaput pogodili, pa je tako u 36. minuti bilo visokih 79:68, nakon čega je bilo jasno da bodovi ostaju kod kuće. Stigla je ova pobjeda zaista “pet do 12” jer osječku momčad sada čekaju dva uzastopna gostovanja.

Autor: Nino BENČINA/Glas Slavonije