Iz Belišća: Tako blizu, a tako daleko…

KK Belišće

Foto: KK Belišće

Tako bi otprilike počeo izvještaj s derbija. Crveni su u Đakovo otputovali bez Kristijana Pregleja, koji je ozlijedio koljeno, no ne i s bijelom zastavom i s ciljem odigravanja prave muške utakmice, dostojne derbija – priopćavaju Belišćani putem svoje službene FB stranice.

Kao i još neke utakmice košarkaša Đakova i ova je utakmica bila humanitarnog karaktera i akcije “Srcem za srce”, u kojoj su domaćini prikupljali sredstva za liječenje bivšeg košarkaša Brune Ivande, inače sina legendarnog đakovačkog košarkaša Ilije Ivande, koji boluje od teške bolesti srca. Belišćani su pokazali dobru volju i veliko srce i simboličnim novčanim prilogom, nadamo se, bar malo pomogli obitelji Ivanda u ovim teškim trenucima.

Utakmicu je bolje otvorio domaćin, koji je na krilima mladog Hajdukovića zadavao glavobolju našim igračima. Crveni nikako nisu uspijevali uspostaviti obranu, dok su napadu neshvatljivo griješili i u nekoliko navrata domaćinu doslovno pokloni lopte u ruke, što su ovi obje ručke iskoristili i pobjegli na poluvrijeme sa +13. Nakon izrazito lošeg poluvremena, bilo je teško za očekivati da će crveni proraditi u drugom dijelu, no kako smo svi već navikli, potpuno druga ekipa izašla je iz svlačionice.

Zonskim presingom naša je ekipa onemogućila domaćinu da razvije svoju igru iz prvog dijela i potpuno se vratila u utakmicu, a osam minuta prije kraja naša je ekipa i povela 62:60. U narednih nekoliko minuta crveni su imali vodstvo koje je samo trebalo mirno privesti kraju, pogotovo jer je domaćin u tim trenucima izgledao potpuno obezglavljeno i bez ideje na presing Belišćana.

No, kao i prošle godine na ovom istom terenu, nepotrebnim šutevima u ranim sekundama napada, crveni su domaćinu dali priliku da se vrate u utakmicu, što su oni i iskoristili i dvije minute do kraja rezultat je bio 73:76 i domaća ekipa tricom se vratila u egal, da bi već u sljedećem napadu postigli dva poena za svoje vodstvo i potpuni preokret. Naša je ekipa u tim trenucima podlegla domaćoj atmosferi i izgubila nekoliko lopti, što je Đakovčanima bilo dovoljno da kroz kontre i slobodna bacanja odu na dostižnih pet poena prednosti i bilo je jasno da pobjeda ostaje u Đakovu.

Ponovno je jedno loše poluvrijeme Belišćane koštalo pobjede, iako su realno vodstvo iz zadnjih minuta trebali mirno privesti kraju i šokirati, tada, grogiranog domaćina, no biti će to još jedno iskustvo za sve njih za sljedeće utakmice, ali svakako bez Kristijana Pregleja to nije ista ekipa, jer svi znamo koliko kapetan znači za ovu ekipu.

U redovima domaćih Kruljac je postigao 24 poena, Hajduković 18 i Hrkač 12 poena, dok su u našoj ekipi najviše poena postigli Toni Gradinjan 19, Marko Mikulić 16 i Marko Soldo 14 poena.