Izraelski NBA potencijal Levinson Tomer potpisao na tri godine

Mladi reprezentativac i najveći izraelski NBA potencijal Levinson Tomer potpisao je ugovor sa Vrijednosnicama Osijek na tri godine.
Levinson Tomer
Tomer je rođen 20.05.2000. godine, visok je 206cm i igra na poziciji niskog i visokog krila. Obzirom na visinu, činjenica da podjednako dobro igra licem i leđima, te da ima jako dobar šut, dobre motoričke sposobnosti i vrhunsko čitanje igre za svoju dob, osigurali su mu učešće na dva najelitnija košarkaška kampa za mlade talente, ‘’Jordan Brand Classic’’ i ‘’Basketball Without Borders’’, na kojima su se između ostalih kalili Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Nakon odlične prezentacije košarkaškog znanja u navedenim kampovima Tomer je zabilježen i praćen od strane mnoštva NBA skauta. Prošlu sezonu Tomer je igrao za Izraelski ‘’Ironi Nes Ziona’’, a po predviđanju poznatog Izraelskog košarkaškog novinara Davida Picka, te mnogih svjetskih stručnjaka za mlade talente, uskoro bi se trebao pojaviti na NBA draft-u, te nakon dvije do tri sezone i uputiti ‘’preko Bare’’.
Iznimno smo ponosni na ovaj ugovor, gdje smo na Evropskom nivou prepoznati kao perspektivan i razvojni klub za vrhunske mlade igrače, a zadovoljstvo je još veće jer smo se za mladog Levinsona nadmetali sa elitnim Evropskim klubovima i neprocjenjivo većim budžetima od našeg. Nadamo se da će mladi Levinson Tomer u Vrijednosnicama Osijek, pod vodstvom mladih perspektivnih trenera Vladimira Krstića i njegovog pomoćnika Vanje Miljkovića, nastaviti svoj košarkaški napredak, te potpunu afirmaciju u seniorskoj košarci.
Ovim potpisom vodstvo Vrijednosnica Osijek samo potvrđuje svoj dugoročan i razvojni program rada kluba.
Izvor: službeni dopis KK Vrijednosnice Osijek