Izvješće iz Belišća: Slatka pobjeda u Novoj Gradišci

Jednu vrlo slatku pobjedu ostvarili su naši košarkaši u subotu u Novoj Gradišci. Nakon što su na poluvremenu imali 12 poena zaostatka za domaćinom, u drugom su dijelu tu prednost potpuno anulirali, tricom u gotovo posljednjem napadu vratili se u utakmicu i u produžetku s(p)retno slavili – pišu Belišćani na svojoj službenoj FB stranici.

Nini i Toni Gradinjanin

Odlična igra Nine i Toni Gradinjanina (1996)

Otputovala je naša ekipa na ovu utakmicu bez kapetana Kristijana Pregleja, njegovog zamjenika Gorana Vidakovića, Marka Solde i Ivana Vezmarovića i bilo je vrlo teško bilo što očekivati od deset igrača koji su činili ekipu. Šlag na tortu bilo je i otvaranje domaćina, koji je pogodio tri trice za brzih 9:0 i svi u dvorani bili su uvjereni da će domaćin lako do bodova, no nešto se ipak pitalo i crvene iz grada papira, iako to u prvih dvadeset minuta nije bilo vidljivo. Svakako treba naglasiti da je Marko Mikulić utakmicu odigrao sa velikim bolovima u peti, jedan dio utakmice i presjedio na klupi, no na kraju je smogao snage i u važnim trenucima bio na usluzi treneru Kataleniću.

Prvo je poluvrijeme završilo sa prednošću domaćina od dvanaest poena razlike, a onda su zonskim presingom našim momci preokrenuli rezultat, da bi sredinom drugog dijela iz igre morao izaći domaći igrač Igor Radosavljević zbog pet osobnih grešaka i kao da je to bio okidač koji je trebao belišćanima. Veliki preokret počeo je kada su već svi u dvorani već slavili pobjedu domaćina. Gotovo minutu i pol prije kraja domaćin je imao +7, a tada su se ukazala braća Gradinjan. Prvo je Nino pogodio dvije trice, domaćin je slobodnim bacanjima vratio na +3, a onda je Toni u zadnjim sekundama tricom iz kuta utakmicu odveo u produžetak.

U produžetku su belišćani bili koncentriraniji i mirniji i vodstvo od početka sačuvali su do kraja utakmice i tako odnijeli vrlo važnu pobjedu. Vrlo važnu s obzirom na izostanak četiri igrača i ozljedu prvog strijelca ekipe Marka Mikulića, a prije svega zbog nastavka pozitivnog niza i potvrde borbe za sami vrh tablice.

Kod domaćih braća Radosavljević postigli su kombinirano 59 poena, Saša 33 i Igor 26, dok su u našoj ekipi najviše poena postigli Marko Mikulić 24, Toni Gradinjan 20 i Nino Gradinjan 17, no pohvale idu cijeloj ekipi iz razloga što su se svih deset igrača upisali u strijelce.

S obzirom na poraz ekipe Borova u Osijeku, naša ekipa trenutno ima najmanje poraza, no zbog neparnog broja klubova i pošto trenutno svi nisu na istom broju odigranih utakmica, naša je ekipa trenutno na trećem mjestu, ali uz ekipu Borova sa najviše šanse u borbi za prvo mjesto.

Druga muška liga Istok, 18. kolo 1. 2. 3. 4. PR. Kraj
KK Strmac 22 29 18 19 7 95
KK Belišće 16 23 26 23 10 98
20.02.2016. 51:39 37:49
KK Strmac95
Saša Radosavljević 33, Igor Radosavljević 26, Dražen Orešković 20, Deni Remenar 9, Luka Karaturović 5, Ivan Dobričić 2, Ivan Brkić 0, Matej Tomac 0, Lovro Hoborka 0, Dorian Majetić 0.
KK Belišće98
Marko Mikulić 24, Toni Gradinjan 20, Nino Gradinjan 17, Damjan Blažević 11, Toni Petovari 8, Zvonimir Blažević 6, Matija Ljutak 4, Mislav Nađ 3, Bruno Funtak 3, Domagoj Cerjak 2.