Izvješće iz Đakova: I pobjeda Belišća bi bila zaslužena

Trener Đakova Marko Muller

Trener Đakova Marko Muller

Prema prikazanoj igri na parketu i tijeku utakmice pošteno je reći da bi i eventualna pobjeda Belišća bila jednako zaslužena – stoji u priopćenju za medije Košarkaškog kluba Đakova.

Ipak prije osvrta na samu utakmicu, KK Đakovo se posebno zahvaljuje gostima na učešću u našoj akciji „Srcem za srce“. Naime, dolaskom u Đakovo KK Belišće je doniralo prilog za našeg Brunu Ivandu a k tome je trener Antun Katalenić u ime samih igrača priložio potporu i zaželio svako dobro. Manire pravih sportaša i sportskih klubova uistinu je lako prepoznati te ih je zadovoljstvo respektirati i biti im zahvalan. Još jednom hvala!

Stari košarkaški znanci ovaj put odigrali su netipičnu utakmicu. No opet s kretanjem rezultata i dramaturgiji vrlo sličnu onoj od prošle sezone u Đakovu. Gosti su nastupili bez svog najboljeg igrača Kristijana Pregleja dok je đakovačka ekipa bila hendikepirana s nedovoljno oporavljenim Mikulićem. Uz navedeno, važnost susreta sigurno je doprinijela svojevrsnom grču u igri oba sastava što je posebno bilo vidljivo početkom susreta.

Đakovčani mogu žaliti za propuštenim prilikama da utakmicu ranije prelome u svoju korist kad su sredinom prvog dijela i početkom drugog uz nadmoćnu igru imali i 15-poena prednosti. Ipak, zonskim presingom i igrom sa „malim“ igračima Belišćani sredinom drugog dijela stižu i prestižu pomalo „teretnu“ postavu domaćina koja nikako nije uspijevala pronaći ritam. Tek u posljednjih nekoliko minuta završnice, Đakovčani uspijevaju povezati nekoliko dobrih poteza i šuteva te obrambenim angažmanom prelaze u vodstvo i na kraju zasluženo pobjeđuju.

Stjepan Hajduković ponovno je odigrao odličnu utakmicu i postigao 18 poena, Antun Hrkač 12, Marijan Petrović 10, Matej Češkić 9, Toni Radoš 7 od toga pet ključnih u samoj završnici, Davor Mikulić i Miron Češkić po 2. Potrebno je izdvojiti najboljeg igrača utakmice, sveprisutnog kapetana Krešimira Kruljca, koji je uz 24 poena stigao biti posvuda na parketu i iznad njega te je sigurno najzaslužniji za ovu važnu pobjedu. Ovom pobjedom KK Đakovo, pomalo iznenađujuće, zauzeo je prvo mjesto u trenutnom poretku A2 lige.

Kako je najavljeno početkom sezone, nemamo rezultatskog imperativa već želimo svaku utakmicu odigrati najbolje što možemo. Nadamo se da će sugrađani i simpatizeri prepoznati naš trud te u sve većem broju dolaziti u sportsku dvoranu. A ako pri tome budemo i rezultatski uspješni biti će to naš zajednički uspjeh.

Iduće kolo KK Đakovo odlazi na gostovanje prošlogodišnjem prvaku KK Požega. Iako su Požežani ove godine nešto slabije krenuli u natjecanje, ne treba smetnuti s uma da su bili uspješniji u obje prošlogodišnje utakmice. Štoviše, bolji su bili i u pripremnoj utakmici odigranoj u Đakovu prije početka prvenstva. A kako za KK Požegu nastupa i bivši đakovački playmaker Krešimir Herceg, koji svoje donedavne suigrače poznaje u dušu, nema sumnje da odlazak u Požegu za KK Đakovo predstavlja iznimno težak izazov te bi eventulani uspjeh u Zlatnoj dolini bio još jedan mali podvig.