Jakov Mustapić do kraja sezone Broker!

jakov Mustapić

Jakov Mustapić, sin hrvatskog rekordera u bacanju koplja Ivana Mustapića, novi je igrač KK Vrijednosnica Osijek – piše na službenim stranica osječkog prvoligaša.

Riječ je o nekadašnjem članu mlade hrvatske reprezentacije s kojom ima i osvojeno europsko zlato, te izrazito talentiranom igraču koji je nosio dres Splita i riječkog Kvarnera. Svoje prve košarkaške korake napravio je u zagrebačkoj Cedeviti. Kao dijete Cedevite prošao je sve mlađe selekcije, a u istom klubu upisao je i prve seniorske minute. U Osijek dolazi nakon uspješne sezone u šibenskom Jollyu.

Pripreme u Poreču

Vrijednosnice su na pripremama u Poreču dvije utakmice protiv Ruske ekipe Temp Sumz.

U obje utakmice čvrsta i kvalitetna Ruska ekipa je pobijedila, a trener Krstić je sa puno rotacije isprobavao razne varijante obrane i napada, te uvježbavao ekipu za predstojeće utakmice Kupa Krešimira Ćosića, Alpe Adria Cup-a i A1 lige. Vidljiv je pomak u obrambenom dijelu igre i agresivnosti, u odnosu na utakmicu sa Pečuhom, dok se napad tek treba posložiti.

Već sada je vidljivo da Vrijednosnice Osijek imaju puno veću rotaciju nego prošle sezone, a kada se ekipi priključi ozlijeđeni Matej Karlović, nadamo se igri u visokom ritmu, koja će biti atraktivna i zanimljiva navijačima.

KK TEMP SUMZ- KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 69:63 (20:21, 18:8, 16:21, 15:13)
KK VROS: Torić 6, J.Šarac, Došen, Robinson 6p i 5skok, Žulj, A.Šarac 10, Krajina 3, Mines 2, Turalija 4, Vuković 14p i 6 skok,  Mustapić 18p i 5 skok.

Druga utakmica:

KK TEMP SUMZ: KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 80:77 (23:25, 24:13, 19:19, 22:20)
KK VROS: Torić 6, J.Šarac, Došen 4, Robinson 9p i 7skok, Žulj, A. Šarac 21, Krajina, Mines 18, Karlović, Turalija 4p i 6skok, Mustapić 8, Vuković 7p i 7skok.