Juniori Vrijednosnica na međunarodnom turniru u Vinkovcima

VINKOVCI 2016.

Košarkaški klub Vinkovci organizira 17. i 18. prosinca 2016. godine VI. Božićni košarkaški turnir „Vinkovci 2016.“ za uzrast juniora (1998. godište i mlađi). Turnir će se održati u ŠD Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, uz sudjelovanje šest momčadi iz Zagreba, Rijeke, Pečuha (Mađarska), Tuzle (BiH), Osijeka i Vinkovaca. Pokrovitelj turnira je Grad Vinkovci, a sponzor Raiffeisen Bank.

Kao i prijašnjih pet turnira, nastojat ćemo biti dobri domaćini i pružiti mladim košarkašima priliku da odigraju jake, dobro organizirane i medijski popraćene utakmice s vršnjacima iz raznih regija, a sve kako bi pridonijeti jačanju ovog sporta, motivaciji djece da se aktivno uključe u rad našeg kluba te da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme. Turnir je svih ovih godina dobivao samo pohvale za organizaciju. Svi su se rado vraćali u grad na Bosutu, a lista klubova koji su pokazali interes za nastupom je dugačka. Ove godine po prvi puta nastupaju juniori i četiri momčadi su izvan Slavonije i Baranje, od kojih su dvije izvan granica Hrvatske – poručili su iz Košarkaškog kluba Vinkovci koji se zahvaljuju svima koji su pomogli da se po šesti puta održi ovaj košarkaški događaj u blagdanskom ozračju.

Osvajač prvog turnira 2010. godine bio je Široki koji je bio bolji od Vinkovaca, sljedeće godine slavila je u mlađekadetskoj konkurenciji zagrebačka Cedevita pobijedivši u finalu ekipu iz grada na Bosutu, a u kadetskom dijelu turnira Međimurje iz Čakovca je u izuzetno zanimljivom finalu bilo boljE od Sedam iz Đakova. U završnom ogledu trećeg turnira najbolji su bili kadeti “Ponosa Hercegovine” savladavši odličnu ekipu Vrijednosnica iz Darde koja je pet mjeseci kasnije ušla u Final Four Prvenstva Hrvatske. Širokobriježani su i prije dvije godine bili najbolji, savladali su zagrebačku Dubravu, a prošle su kadeti Slavonskog Brod u neizvjesnom finalu bili bolji od FSV iz Rijeke.

Brokeri i Široki su 2013. godine odigrali neizvjesno finale

Brokeri i Široki su 2013. godine odigrali neizvjesno finale

U subotu turnir otvaraju prošlogodišnji finalist Flumen Sancti Viti iz Rijeke i slavonski A1 ligaš Vrijednosnice Osijek. Vinkovčanima će prvi protivnik biti tuzlanski ABC Basket, a nakon otvaranja turnira koji je planiran za 13 sati na parket ŠD Ekonomske i trgovačke svoje prve utakmice imati će mađarski i hrvatski prvoligaši, PVSK Panthers i Zagreb. Brokerima suparnici u skupini su FSV iz Rijeke i Zagreb kojega s klupe vodi priznati stručnjak Andrej Tesla, osvajač juniorske Eurolige sa današnjim NBA zvijezdama Darijom Šarićem i Marijom Hezonjom. Sve informacije o turniru s linkovima na statistiku uživo mogu se naći na web stranici bozicniturnir.kk-vinkovci.hr.

Raspored utakmica

SKUPINA A: ABC Basket, PVSK Panthers, KK Vinkovci
SKUPINA B: KK FSV, KK Zagreb, KK Vrijednosnice Osijek

SUBOTA,

10:15 (B) FSV Rijeka – Vrijednosnice Osijek
11:35 (A) Vinkovci – ABC Basket Tuzla
14:50 (B) KK Zagreb – FSV Rijeka
16:20 (A) PVSK Panthers – ABC Basket
17:40 (B) KK Zagreb – Vrijednosnice
19:00 (A) Vinkovci – PVSK Panthers

NEDJELJA

10:00 Za 5. mjesto: 3. A – 3. B
11:20 Za 3. mjesto: 2. A – 2. B
13:15 Finale: 1. A – 1. B

Vinkovci 2016.