KK Đakovo: Značajno oslabljeni u nastavku sezone

Đakovi

Utakmicama 12. kola počeo je drugi dio ovogodišnje košarkaške A2 lige – istok. Kako ove godine liga broji 11 članova te je u svakom kolu jedna ekipa slobodna, ovo kolo đakovački košarkaši su ti koji su preskočili nastup te će svoju premijeru ove godine imati predstojeći vikend u Osijeku protiv KK Osječki sokol.

Treba se podsjetiti da ove godine vlada prilična gužva u vrhu poretka A2 lige gdje četiri vodeće ekipe imaju isti broj pobjeda i poraza (7:3 ) te je konačni redoslijed uglavnom određen boljom međusobnom koš-razlikom. KK Đakovo je tako prvi dio natjecanja završio na visokom drugom mjestu iza KK Borova a ispred KK Belišća i KK Vukovara.

Nažalost, u nastavku izgledno uzbudljivog natjecanja KK Đakovo ulazi značajno oslabljen jer je klub napustio jedan od najboljih igrača Antun Hrkač. Antun je odlučio svoju karijeru nastaviti u zagrebačkom KK Bosco koji se natječe u A2 ligi – centar. S obzirom na kvalitetu koju ima nemamo sumnje da će naš Antun i u novoj konkurenciji pokazati svoj veliki košarkaški potencijal. Ujedno se kao matični klub želimo i ovim putem zahvaliti Antunu Hrkaču na svemu što je pokazao u đakovačkom dresu, na nekim uistinu velikim utakmicama i potezima te smo na raspolaganju za svaku podršku u budućnosti!

Antun Hrkač

Antun Hrkač – Foto: KK Đakovo

S obzirom na ovaj hendikep odlazak u Osijek iduće kolo biti će teško „preživjeti“. Hrkačevih 20 i više koševa teško je nadomjestiti. A ako se uzme u obzir nemogućnost redovitog treniranja zbog zauzetosti sportske dvorane, poraze od Osječana u prvom dijelu prvenstva u Đakovu i oba poraza u prethodnoj sezoni te nezaliječenu povredu kapetana Krešimira Kruljca, mlada i poletna ekipa KK Osječkog sokola na svom terenu s iskusnim trenerom Doganom realno se doima nepobjedivom! K tome, „sokoli“ su u prvom ovogodišnjem kolu uspjeli ostvariti i gostujuću pobjedu u Novoj Gradišci što je dobar pokazatelj njihove forme i natjecateljskog zamaha.

Stoga nam je cilj u ovoj utakmici u skladu s mogućnostima pokušati pružiti korektan otpor favoriziranom domaćinu te se pripremiti za iduće susrete, pogotovo one na domaćem terenu. Prvi domaći ogled na programu je kroz 14 dana protiv KK Županja.

Izvor: KK Đakovo