Košarkaški Vrijednosnica dočekuju Zabok

Vrijednosnice Osijek

Foto: Vrijednosnice Osijek

Nakon dva tjedna, košarkaški A-1 ligaši ponovno su u akciji. Slijedi borba za važne bodove, a njih žele osvojiti i košarkaši s Drave. U sklopu 18. kola, Vrijednosnice Osijek dočekuju Zabok u maloj dvorani Gradski vrt, gdje će “brokeri” igrati i za sedam dana protiv Gorice. Znači, treba u ovom razmaku maksimalno iskoristiti prednost domaćeg parketa.

Želimo biti do kraja u konkurenciji momčadi koje se bore za petu poziciju i mjesto u Ligi za prvaka. Stoga su pobjede na domaćem parketu nužnost – rekao je trener Vladimir Krstić za Glas Slavonije, koji za vrijeme stanke nije odradio planiranu prijateljsku utakmicu, ali nada se da to njegove igrače nije izbacilo iz natjecateljskog ritma.

Iskoristili smo ovo vrijeme za treninge, šteta što nije bilo i provjere. Znalo nam se dogoditi da nakon stanke odmah u prvoj službenoj utakmici ne reagiramo kako bismo mogli i trebali, ali vjerujem da to sada neće biti slučaj. Ipak, dobra vijest je povoljan zdravstveni bilten. Zabok dočekujemo kompletni, a to baš tijekom sezone i nije bila česta pojava – naglašava trener košarkaša s Drave.

U prvom dijelu sezone, jedan od najtežih poraza Osječani su doživjelo baš protiv subotnjeg suparnika. Prvu utakmicu, Zabok je dobio 70:51.

To nam je bilo najslabije izdanje sezone, posebno smo zakazali napadački. Siguran sam da se takvo što neće i ne smije ponoviti – smatra Krstić.

Gosti su u odnosu na taj dvoboj i dosta izmijenili momčad, otišla su četvorica igrača (Warren, Gospić, Krstanović, Nakić), ali kadar se popunio igračima iz zagrebačkih klubova, stoga Zabok sigurno ne dolazi s bijelom zastavom. Ne treba zavarati ni njihovo položaj na tablici, trenutačno su deseti, ali samo s pobjedom manje od osječke momčadi, koja u 15 sati kreće po svoju sedmu.

U ostalim susretima 18. kola sastaju se: Kaštela – Split, Šibenik – Zagreb, Kvarner 2010 (Rijeka) – Škrljevo i Alkar (Sinj) – Jolly JB Šibenik.

Autor: N. Benčina/Glas Slavonije