Košarkaškoj akademiji Osijek naslov prvaka B1 lige

U četvrtak (Vukovar, 20 sati) bi trebala biti odigrana posljednja utakmica B-1 muške lige istok između Slavonskog Broda i Vukovara II. Vukovarcima bi pobjeda donijela dva mjesta više u poretku, preskočili bi Beli Manastir i Borovo.

Foto: FB KA Osijek

Foto: FB KA Osijek

Na vrhu tablice je sve poznato, novi prvak B-1 lige istok je Košarkaška akademija Osijek. Osječani su u svom  premijernom nastupu u 16 utakmica ostvarili 15 pobjeda uz koš razliku +280. U poretku klubova u konkurenciji završili su s 10-0 i s plusom od 203 ubačaja. Uvjerljivo osvojenim prvim mjestom izborili su plasman u viši rang natjecanja,  A-2 ligu istok.

Iako je tijekom sezone bilo dosta problema s ozljedama (Dražen Tankosić je radi ozljede koljena otpao prije početka lige, na polusezoni radi ozljede ramena Dubravko Blažević, dok su tijekom sezone izostajali su i Jakić, Tucaković, Grozdanić, Vučemilović-Grgić), od prvog kola i uvjerljive pobjede protiv KK Orahovice bilo je jasno da su naši seniori i u ponekad šarolikim sastavima najkvalitetnija ekipa lige – napisao je prvak na svojim služenim Facebook stranicama. (KA Osijek/KSOBŽ)

Čestitke na uspjehu!

Poredak klubova u konkurenciji

*Neslužbeni rezultati i poredak, službene potražite na ksbpz.org