Mlađi kadeti KK Sedam se okitili zlatom na turniru u Zenici

Košarkaški klub „Sedam“ Đakovo gostovao je petu godinu zaredom u Zenici na „Kengur kupu“ i predstavio klub i Grad Đakovo u najboljem svjetlu, te nastavio uspješnu sportsku suradnju s KK „Kengur“ Zenica.

Mlađi kadeti KK Sedam

Mlađi kadeti KK “Sedam” Đakovo

Međunarodni turnir koji je održan u Zenici od 26. do 28. kolovoza, ove godine je okupio rekordne 42 ekipe u pet kategorija, koje su odigrale rekordnu 71 utakmicu. Između svega, ove godine je oboren i rekordni broj sudionika. Na turniru je sudjelovalo 504 mlada košarkaša i košarkašica, te 56 trenera iz 4 različite države: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije, a naš klub se natjecao u konkurenciji kadeta i mlađih kadeta.

Selekcije Đakovčana ostvarile su jako dobre rezultate osvojivši prvo mjesto u kategoriji mlađih kadeta i peto mjesto u kategoriji kadeta.

Franko Jurić proglašen je najkorisnijim igračem turnira u toj kategoriji, te je od organizatora dobio poklon i diplomu. Time je Franko, nakon Helene Horjan i Tonija Radoša, postao već treći igrač KK „Sedam“ koji je ponio tu titulu.

Uz Jurića, posebno se istaknuo i Jakov Marjanović koji je zajedno sa Frankom odlično predvodio ekipu do titule. Andrej Augustinović pokazao je napredak i odlično odradio obrambeni dio u svim utakmicama i branio nemoguće. Isto tako treba spomenuti igrače koje smo posudili iz KA „Osijek“, a to su Blaž Vojedilov, Lucas Ćosić i Ivan Pudar. Oni su nam bili od velike pomoći i također su zaslužni za ovu titulu.

Kompletno izvješće s turnira pročitajte na web stranici KK Sedam Đakovo.