Nakon prve pobjede nestao pritisak, a porastao optimizam

 

Vrijednosnice

Foto: Zdenko Pušić

Napokon su dočekali svojih pet minuta. Da budemo precizniji 40, koliko je trebalo košarkašima s Drave da protiv šibenskog Jollyja stignu do pobjede.

Prve prvenstvene, koja je stigla nakon četiri poraza. Nije prvi put da “brokeri” čekaju malo duže od ostalih na prvo slavlje, ali strpljenje i dobar rad napokon su stigli na naplatu.

Nije lako igrati pod pritiskom iščekivanja pozitivnog rezultata. Bili smo prije Jollyja blizu u nekim utakmicama, pobjeda je izmicala u završnicama, ali protiv Šibenčana smo ostali čvrsti i koncentrirani do kraja – kaže trener Vladimir Krstić, koji je zajedno s igračima već zaboravio na lijepe događaje od prošle subote iz male dvorane Gradski vrt.

Bili smo nestrpljivi, posebno kada smo znali da smo predugo bili na čekanju. Pobjedu smo ostvarili, ali već i zaboravili, jer stižu nove utakmice – kaže trener Vrijednosnice Osijeka, koje se pripremaju za prvo od dva gostovanja u nizu. U subotu, u sklopu 7. kola, “brokeri” gostuju kod Zaboka, koji ima identičan (1-4) učinak kao i jedini slavonski A-1 ligaš.

Nakon prvog pozitivnog rezultata, dvaput idemo u goste, što je samo potvrda nezgodnog ždrijeba u prvom dijelu sezone. Treba iz njega izvući što je više moguće. Na prethodna tri gostovanja ostali smo praznih ruku, nakon prve pobjede učinit ćemo sve da se stvari promijene nabolje – priželjkuje Krstić, koji ovaj tjedan za razliku od nekih prethodnih, na raspolaganju ima kompletan igrački kadar.

Valjda će tako ostati do subote. Problema i dalje ima Matej Karlović, bolovi u zglobu nisu nestali, ali on je sposoban za igru, što je pokazao i u prošloj utakmici. Stoga u kompletnom sastavu imamo razloga za optimizam, bez obzira na to što nas čekaju neugodni domaćini – naglašava Krstić, koji vjeruje da bi se u Zaboku, nakon prvih domaćih, mogli osvojiti i premijerni gostujući bodovi. A to bi bi dobar zalet za Goricu, koja je na programu za deset dana.
Nino BENČINA/Glas Slavonije