Novosti iz Hrvatskog košarkaškog saveza za nadolazeću sezonu

U hotelu ‘Spa Golfer’ u Sv. Martinu održana je 14. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka za nadolazeću sezonu.

“Zaštićeno godište”

Donesena je odluka o ukidanju odredbe o obvezi nastupa igrača „zaštićeno godište“ iz Propozicija natjecanja A-1 ml, A-2 ml i B liga

» Odluka o ukidanju odredbe o obvezi nastupa igrača „zaštićeno godište“ iz Propozicija natjecanja A-1 ml, A-2 ml i B liga

Modifikacije sustava natjecanja od sezone 2016/17

A-1 M

U prvom dijelu natjecanja A-1 muške lige igra 14 klubova po dvostrukom bod sustavu i to 26 kola, nakon čega se dobije poredak klubova od 1.-14. mjesta. U doigravanju igra osam najbolje plasiranih klubova Lige dok posljednja dva kluba ispadaju iz A1 lige.

A-2 M

Po  završetku  natjecanja A-2  liga prvoplasirani i drugoplasirani klubovi igraju ligu za popunu A1 muške lige po dvostrukom bod sustavu (međusobni rezultati se prenose). Prvo i drugo plasirani klubovi Lige za popunu A-1 lige, u sezoni 2017/18 igraju u A-1 muškoj ligi.

» Odluka o usvajanju Modifikacije Sustava natjecanja HKS-a od sezone 2016/17

Povjerenstva natjecanja HKS-a

Odlukom o imenovanju Povjerenstva za natjecanje HKS-a za sezonu 2016./17 određeni su savezi nadležan za vođenje natjecanja, povjerenici natjecanja i povjerenici za službene osobe.

Naš Košarkaški savez upravlja muškom A-2 ligom Istok i ženskom A-2 ligom skupina A. Povjerenik natjecanja je Miroslav Kontrec, a povjerenik za službene osobe je Saša Šarac.

Povjerenik natjecanja A-1 muške lige (Vrijednosnice Osijek) je Dražen Jendriš, a Povjerenik za službene osobe Tonči Anzulović. Povjerenstvo natjecanja za B-1 ligu istok dolazi iz KS Brodsko posavske županije.

» Odluka o imenovanju Povjerenstva za natjecanja HKS-a za sezonu 2016/17

Juniorska liga

Novost je da će za juniorsku ekipu moći nastupati četiri igrača određena od strane kluba, rođena 1998. godine, iako im je juniorski status završio u sezoni 2015/16. (nć)