Osječki sokol: Suradnja s Cibonom trebala bi donijeti klupsku stabilnost

Davor Dogan

Foto: Davor Kibel

Startala je nova sezona A-2 hrvatske košarkaške lige “Istok”. U tom društvu, treću godinu zaredom, i Osječki je sokol (prije toga bio je i član elitnog razreda), koji je prvenstvo otvorio domaćim porazom od Strmca.

Loše rezultatsko otvaranje ne brine trenera Davora Dogana, koji vjeruje da će ubrzo stići prve pobjede.

Sezone je duga, bit će još pobjeda i poraza, a nadam se da poraz na startu neće utjecati na našu mladu momčad. U sezonu nismo ušli s visokim rezultatskim ambicijama, ali vjerujem da smo u stanju biti plasirani u gornjem dijelu A-2 karavane – rekao je trener Davor Dogan za Glas Slavonije.

Osim službenih obveza koje su počele za seniorski pogon, u klubu ističu da su napravili još neke stvari koje bi u budućnosti klubu trebale donijeti stabilnost i boljitak. Naime, Osječki sokol potpisat će suradnju s našim najtrofejnijim klubom, zagrebačkom Cibonom.

U posljednje su vrijeme trojica naših mladih igrača otišla za metropolu. Među ‘cibosima’ sada su Antun Maričević, Karlo Uljarević i odnedavno Dominik Ivić. Potvrda je to da se kod nas i dobro radi, prepoznala je to Cibona s kojom želimo učvrstiti sportsku suradnju. Nije tu riječ o nekoj materijalnoj koristi, ali to ne znači da nećemo i mi profitirati iz nje. Nama je svaka pomoć dobrodošla, a tu idu i popratne stvari, poput igranja na turnirima zajedno s njihovim mlađim uzrastima, odlazak na neke zanimljive seniorske utakmice u KC Dražena Petrovića i slično – pojašnjava Dogan, koji je na startu svoje igračke karijere također jedno vrijeme bio među ‘cibosima’, čiji sadašnji čelnici imaju i dodirnih točaka s osječkom košarkom.

Naime, predsjednik je Ivo Markotić, koji je sredinom devedesetih istu funkciju obnašao u prvoligašu s Drave, koji je tada bio u gornjem domu elitnog hrvatskog razreda, član IO-a je Tvrtko Novaković, stoga uspostava ove suradnje ne treba čuditi.

Ona će svakako biti od koristi svim selekcijama u klubu, uz seniorsku tu su još ona za početnike, zatim mlađe kadetska, kadetska i juniorska. Osim Dogana, za njih brinu treneri Goran Gunjević, Zvonimir Tucaković i Dubravko Blažević.

Trudimo se i proširiti bazu, krenuli smo tako i s organizacijom minilige za dječake u dobi od sedam do deset godina, u koju nastojimo uključiti što je veći broj osnovnih škola. Trudimo se djelovati i opstati u ovim teškim vremenima. Pritišću nas i neki dugovi iz bliske prošlosti, odnosno od kada smo bili u A-1 ligi. Tu nam je i HKS izišao ususret. Rješavamo tekuću problematiku, trudimo se i logistički osnažiti, sve s ciljem da Osječki sokol bude stabilan i zdrav košarkaški klub – kaže Davor Dogan.

Autor: Nino BENČINA/Glas Slavonije