Pobjeda nad Šibenčanima osigurava ostanak u A-1 ligi

Utorak je rezerviran za posljednje, 10. kolo A-1 košarkaša Lige za ostanak. Zna se otprije da ispadaju Kaštelani, a ostala je još dvojba tko će na kraju biti peti i igrati dodatne kvalifikacije (dvije utakmice protiv Jazina) za očuvanje statusa.

Za jedno mjesto dva su kandidata, Škrljevo i Vrijednosnice Osijek. No, dobra vijest za košarkaše s Drave je što sami odlučuju o svojoj sudbini. Da bi sve završilo bez stresa, treba odraditi još jednu “sitnicu”. U Gradskom vrtu mora kapitulirati Jolly JBŠ. Ako se ne ostvari pobjeda, onda će morati osluškivati vijesti s Kvarnera, gdje igraju Škrljevo i Zabok. Jasno, “brokeri” i u slučaju poraza mogu izbjeći peto mjesto, jer imaju pobjedu više od konkurenta. U slučaju da obje momčadi imaju istovjetan bodovni saldo, odlučivao bi međusobni omjer, gdje je osječka momčad u debelom minusu. Znači, večeras je u Gradskom vrtu aktivna samo jedna opcija, ona slavljenička.

– Vjerujem da će večerašnja utakmica biti i posljednja ove sezone. Utakmicu odluke dočekujemo daleko od željenog stanja, zdravstveni bilten je zabrinjavajući, ali moramo stisnuti zube i pokušati doći do rezultat koji nas direktno ostavlja u A-1 ligi – kaže trener Vladimir Krstić, koji je na pola Lige za ostanak ostao bez dva igrača iz petorke (Matej Karlović, Kujundžić), a dodatne tegobe stigle su proteklog vikenda, prigodom gostovanja kod Zaboka. Tijekom susreta ozljedu lista zaradio je Aljoša Šarac, “lokomotiva” osječkog sastava, čiji bi izostanak bio teško nadoknadiv.

– Uz Šarca, crijevnu virozu zaradali su Zebić i Marko Karlović. Prvi nije ni igrao, drugi je nakon susreta bio potpuno iscrpljen. Nažalost, u ovom ritmu nema prostora za oporavak, stoga igračima ostaje jedino da zaborave na tegobe. Ako postoji i najmanja mogućnost, ne sumnjam da će Šarac biti u sastavu, ulog je prevelik, ovakve se utakmice ne propuštaju ako nije nužno. A nama je večeras nužna pobjeda – kaže trener Vrijednosnice Osijeka. Susret sa Šibenčanima počinje u 19 sati, a u isto vrijeme igraju Škrljevo – Zabok i Alkar – Kaštela.

Autor: Nino BENČINA/Glas Slavonije