Pobjeda protiv mladih”Brokera” i najava nastavka akcije “Srcem za Srce”

Nastavak A2 lige istok za KK Đakovo je značilo putovanje u Dardu gdje je na programu bio susret 7. kola protiv druge ekipe osječkog prvoligaša, KK Vrijednosnice OS Darda – piše u Priopćenju za medije Košarkaškog kluba Đakovo.

Đakovi

Gosti su boljom igrom u drugom poluvremenu protiv mladih „brokera“ ostvarili na kraju sigurnu pobjedu rezultatom 72:93 ( 45:48 ). Utakmica je pokazala da mladi domaćini, kada se razigraju, predstavljaju neugodnog protivnika koji su u stanju ravnopravno parirati svakoj ekipi te im valja čestitati na pokazanom.U pomalo hladnom ambijentu sportske dvorane u Dardi, koja je podsjetila na slične uvjete koji su „krasili“ dvoranu na đakovačkom „Sjeveru“, gledatelji su mogli u konačnici vidjeti dobru košarkašku predstavu.

Iako obrane nisu bile najbolji dio igre, raznovrsnom napadačkom igrom oba sastava moglo se vidjeti dobrih akcija i poteza te prilično dobrih šuteva. Đakovčani su čvršćom obranom početkom drugog dijela ipak uspjeli ostvariti nedostižnu prednost. Đakovački strijelci su ravnomjerno raspoređeni. Antun Hrkač postigao je 17 poena, Matej Češkić 16, rekonvalescent kapetan Krešimir Kruljac 15, Davor Mikulić 13, Stjepan Hajduković i Marijan Petrović po 6, Ivan Miličević i Stjepan Marjanović po 2 a još su nastupili Patrik Raguž, Mislav Mandurić i Miron Češkić. Potrebno je izdvojiti Nevena Čupića koji je uz postignutih 16 koševa odigrao uistinu dobru utakmicu.

U ovom trenutku KK Đakovo ima isti broj bodova kao i KK Belišće na vrhu poretka. Upravo KK Belišće idući vikend dolazi u Đakovo u sklopu 8. prvenstvenog kola. Iako je riječ o susretu koji može odlučiti o jesenskom prvaku, ne treba zaboraviti činjenicu da je još puno utakmica u prvenstvu. S obzirom na izjednačenost ovogodišnje A2 lige, svaka utakmica jednako je važna. Kako KK Belišće u Đakovu uvijek igra dobro, a đakovački sastav i dalje je hendikepiran nedovoljno oporavljenim Mikulićem, Kruljcem, Hajdukovićem i Hrkačem, favoriziranim Belišćanima koji nastupaju s nikad jačim sastavom i koji su furiozno otvorili ovogodišnje prvenstvo, nastojat ćemo se suprotstaviti najbolje što možemo. Nadamo se da ćemo motiviranim gostima pružiti dobar otpor i gledateljima prirediti dobru košarkašku predstavu.

Nastavak akcije “Srcem za srce”

Osim potencijalno zanimljive utakmice, dodatni motiv za dolazak u sportsku dvoranu može biti i nastavak naše akcije „Srcem za srce“. Podsjećamo da je riječ o davanju podrške u liječenju našem Bruni Ivandi i njegovoj obitelji u borbi s teškom srčanom bolešću. Stariji poznavatelji đakovačke košarke svakako će se sjetiti Bruninog oca, najboljeg đakovačkog košarkaša Ilije Ivande, koji je dugi niz godina svojim sportskim nastupima i sportskim ponašanjem nosio igru KK Đakova.

Đakovački i osječki košarkaši pokazali humano srce!

Đakovački i osječki košarkaši pokazali humano srce! – Foto: Djakovo.hr

Prilika je ovo da mu se na neki način igrački zahvalimo te ovu utakmicu u sinergiji s gledateljima odigramo onako kako je Ilija uvijek igrao – pošteno i požrtvovno uz maksimalni respekt protivnika.

Pomognite nam u tome dolaskom u što većem broju! Srcem za srce!