Početak Druge muške lige Istok!

Puno je vremena prošlo otkako su drugoligaši odigrali svoje posljednje službene susrete. Vikend pred nama donosi prve susrete ove sezone, četiri susreta u subotu te jedan upitni u nedjelju.

Za razliku od proteklih sezona, ove godine liga će brojati 10 klubova (BŠK – Brodska škola košarke). Spomenuta prinova lige 1.kolo će u goste Požegi te će biti zanimljivo vidjeti kako izgleda spoj mladosti i iskustva (Galić, Matuško).

Vinkovci dočekuju stare znance iz Belišća, a prava je šteta što legendarna dvorana Lenije još uvijek nije otvorila svoja vrata za početak sezone (renoviranje pri kraju). Nadamo se kako će Vinkovčani iduću sezonu dočekati u “svom domu”.

Akademija Osijek odlazi na gostovanje u Borovo, koje će ove sezone biti bez “starih” stupova ekipe (Bekavac, Rajšić…), no tu je i novi trener Ravkić pa vjerujemo kako će se Borovčani ipak snaći.

Nakon što im je pobjeda i prolazak u daljnje natjecanje Kup-a izmaknulo u produžetku, ekipa trenera Kalaice ponovno kreće u lov na 1.mjesto koje donosi kvalifikacije za Prvu mušku ligu. Mnogo je povratnika i novih imena (Lazić, Maskaljević, Labrtić) u ekipi Županje  i sigurno je da će opet ciljati visoko, stoga će biti vrlo zanimljivo popratiti njihove susrete protiv ostalih “favorita”, no prva prepreka će ipak biti Rekord Tim na domaćem parketu.

Jedini nedjeljni susret, trebao bi donijeti sraz Đakova i Olimpa. Utakmica je službeno odgođena, no još uvijek postoji mogućnost da se ona ipak odigra.

Druga muška liga Istok, 1. kolo

24.10.2020. 18:00KK Županja - KK Rekord Tim (ŠD Gimnazija Županja)
24.10.2020. 19:00KK Vinkovci - KK Belišće (ŠD Ek. i trg. šk. I. Domca Vinkovci)
24.10.2020. 20:00KK Požega - KK Marsonia (SD Tomislav Pirc Požega)
24.10.2020. 20:00KK Borovo - KA Osijek (ŠD Borovo)
25.10.2020. 19:00KK Đakovo - KK Olimp Inspekt-ing (SD Đakovo)