Pripremna: Đakovo – Požega 82:83

Nakon što su u tri pripremne utakmice ostvarili tri pobjede (Županja, Vukovar, Brod 1946) đakovački košaraši u četvrtom su nastupu upisali prvi poraz od prošlogodišnjeg prvaka lige Požege.

Đakovo – Požega 82:83 (26:15; 14:24; 22:20; 20:22)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 20. Sudac: Ivan Kelava.

Đakovo: Kelava 3, Hajduković 6, Bučević 5, Matej Češkić 11, Petrović 6, Čupić 5, Kruljac 27, Car 6, Raguž, Mikulić 6, Marjanović, Miron Češkić, Mandurić 6. Trener: Marko Müller.
Požega: Kodaković 6, Belak 18, Herceg 9, Grgurić 5, Šenkušić 10, Jozić 5, Leko, Bušić 10, Abramović 8, Štivičić 12. Trener: Dario Rich.

Đakovački košarkaši odlično su otvorili susret i na krilima Kruljca, Mateja Češkića i Hajdukovića prvu četvrtinu dobili s uvjerljivih 26:15: Međutim, tada su stali, a gosti su uzvratili u drugoj četvrtini zahvaljujući raspoloženima Bušiću, Štivičiću i Belaku  na odmor otišli s minusom od jednoga poena (39:40).

U drugom poluvremenu obje momčadi bile su ravnopravne što potvrđuju i rezultati trećega i četvrtoga dijela utakmice. U neizvjesnoj završnici gosti su koševima Belaka i Abramovića došli do minimalne pobjede.

U đakovačkim redovima najbolji igrač bio je kapetan Krešimir Kruljac sa 28 postignutih poena, u prvom dijelu solidni Matej Češkić. Nakon višegodišnjeg izbicanja s košarkaških terena, đakvoačkoj publici predstavio se branič Tomislav Bučević koji bi svojim iskustvom tebao pomoći u organizaciji igre.

U gostujućim redovima očekivano najbolji kapetan Bušić,a  najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi s 18 poena bio je Belak, U redovima Požege vidjeli smo i jedno dobro poznato lice: Nakon sezone u Oriovcu (a prije toga dvije u Đakovu) u dresu Požege zaigrao je Krešimir Herceg.