Seminar sudaca i opunomoćenika 2.muške lige i B-1 lige

Već 3.godinu za redom u organizaciji Povjerenstva natjecanja za regiju Istok, u dvorani Gradski vrt u Osijeku održan je trodnevni seminar za suce i opunomoćenike Druge muške lige(A-2) i Treće lige (B-1 i mlađi uzrasti). Seminar se održao od petka 6. rujna te je trajao do nedjelje 8. rujna.

Sadržaj seminara obuhvatio je teorijski i praktični dio, s posebnim naglaskom na promjene pravila koje su stupile na snagu 1.listopada 2017. po odluci krovne organizacije FIBA-e.

IMG_0428

Predavači na seminaru bili su prvoligaški sudac Želimir Tresoglavić te Povjerenik natjecanja regije Istok i bivši prvoligaški sudac, a sada opunomoćenik na Premijer ligi g. Miroslav Kontrec. Seminaru je također nazočio predsjednik UHKS-a g. Tonči Anzulović koji je također držao predavanje sucima i opunomoćenicima. Po prvi  je puta ostvarena i suradnja sa nogometnim savezom pri kojoj je istaknuti međunarodni nogometni sudac g. Tihomir Pejin održao izlaganje na temu “Kako postati nogometni sudac” i “Kako se pripremiti za utakmicu”.

Suci i opunomoćenici su prošli edukaciju kroz brojne poučne FIBA clipove te se fizički pripremili za nadolazeću sezonu te im ovim putem želimo puno sportskog uspjeha i dobar rad.