Sixt Alpe Adria Cup: Vrijednosnice večeras dočekuju bivšeg Euroligaša

Vrijednosnice Osijek

Prije četiri dana Vrijednosnice Osijek prvi su put u klupskoj povijesti odigrale službenu utakmicu na međunarodnoj sceni. “Brokeri” od ove jeseni sudjeluju u Sixt Alpe Adria kupu, zajedno s još 12 klubova, a osim hrvatskih, tu su još austrijski, slovenski i slovački predstavnici.

Na otvorenju su košarkaši s Drave doživjeli poraz u Austriji, gdje je bolji bio Klosterneuburg (75:64). Ali taj je dvoboj već arhiviran, Osječani nemaju previše vremena za analizu jer je pred njima vrlo gust raspored ovih dana. Novi je ispit pred vratima, večeras je onaj za klupski anale. Taj će se i pamtiti jer je premijerni na domaćem parketu, a u malu dvoranu Gradski vrt stiže uz to i renomirani suparnik, Zlatorog Laško. Riječ je o klubu koji je triput bio viceprvak “dežele”, osvojio je jedan Kup (uz još sedam finala) i dva domaća Superkupa, a iza sebe ima iskustvo igranja protiv najjačih momčadi Starog kontinenta. Klub iz Laškog igrao je i Euroligu 2000. godine, bio je polufinalist Kupa Radivoja Korača, dvije godine poslije, te je u još nekoliko navrata bio sudionik eurokupova. A s druge strane, domaćinu je ovo prva godina igranja izvan naših granica…

Igramo protiv kluba koji je dugi niz godina u slovenskom vrhu i koji za razliku od nas ima iza sebe golemo međunarodno iskustvo. No, od ove sezone ga i mi skupljamo, a naravno da uz njega želimo ostvariti i što bolje rezultate – kaže Vladimir Krstić, trener Vrijednosnica Osijeka, koji vjeruje da se protiv slovenskih “pivara” može i do pozitivnog ishoda na kraju.

Dvoboj u Austriji izgubili smo prije svega jer smo imali jako lošu realizaciju šuta za tri poena. Obrambeno je to bilo bolje nego u domaćem Kupu protiv Hermesa, a protiv Laškog ćemo morati biti i na još kvalitetnoj razini ako želimo do pobjede – smatra Krstić.

S druge strane, kolega na klupi je dobro poznato ime u košarkaškim krugovima. Aleš Pipan, nekada slovenski, poljski i makedonski izbornik, koji je radio i u Hrvatskoj (Zadar), bit će sa svojom momčadi prvi službeni eurogost. Momčad kojom raspolaže nema zvučnih imena, ali bez sumnje, treba je doći pogledati. Naravno, i dati podršku domaćinu na svojoj međunarodnoj premijeri…

Nino BENČINA/Glas Slavonije