Split preko Vrijednosnica do Final eight završnice kup-a

Na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića plasirala se ekipa Splita koja je bila bolja od Vrijednosnica Osijek.
KK Vrijednosnice Osijek – KK Split 69:80 (16:24, 20:26, 17:13, 16:17)
VROS: Torić, Šarac J, Došen, Robinson 6, Žulj, Vuković 5, Šarac A 7, Krajina 2, Karlović Mar, Turalija 6, Mines 10, Mustapić 33
Split: Subotić 7, Kalajžić 6, Rančić 19, Dijan, Najev 2, Jukić 10, Kanaet 2, Filipović 11, Kedžo 10, Galić, Širko 13.
Ekipa Splita odlično je ušla u utakmicu i nametnula visok ritam u obrani i u napadu. Igrači trenera Vladimira Krstića nisu imali odgovora na agresivnost gostiju u prvom poluvremenu, napad je također bio loš pa je zaostatak od 14 koševa bio zaslužen. Početkom drugog poluvremena domaći igrači počinju igrati agresivnije, što publika odmah nagrađuje glasnim bodrenjem, ali na bliže od –9 se nisu primakli. Splićani zasluženo odnose pobjedu, njihovi iskusni igrači sa Evropskim iskustvom: Subotić, Rančić, Kedžo i Dijan bili su tvrd zalogaj za mladu i neiskusnu Krstićevu ekipu koja je podbacila u šutu za tri poena i slobodnim bacanjima te u obrani u prvom poluvremenu. Jako dobru igru pružio je Jakov Mustapić, ali mu se nitko od suigrača nije ozbiljnije priključio.
U subotu u Zaboku Vrijednosnice otvaraju domaće prvenstvo te se nadamo puno boljoj igri, a tada ni bodovi nisu nedostižni.
Izvor: službeni dopis KK Vrijednosnice Osijek