Uskrsni turnir dječjih vrtića

Košarkaški klub Osječki sokol bio je organizator 16. tradicionalnog Uskrsnog košarkaškog turnira dječjih vrtića u košarci koji je ove godine okupio 19 vrtića koji su se borili za naslov najboljeg.

snimio Davor KIBEL, Osijek, 31.03.2016. Dvorana Jug, finale turnira Dječjih vrtića

snimio Davor KIBEL,
Osijek, 31.03.2016. Dvorana Jug, finale turnira Dječjih vrtića

Već po tradiciji oko Uskrsa, Košarkaški klub Osječki sokol organizator je turnira dječjih vrtića koji se ove godine odigrao 31. ožujka u sportskoj dvorani Jug II. Ovogodišnje izdanje okupilo je i rekordan broj sudionika. Čak 19 ekipa borilo se za naslov pobjednika, a na kraju je sve završilo slavljem Stribora, koji je na impresivan način došao do pobjedničkog pokala.

Trenerski dvojac imenjakinja, Marija Pavlović i Marija Teofilović, uspješno je vodio košarkaški stroj, koji je na putu do prvog mjesta nanizao pet uvjerljivih pobjeda. Do finala suparnici nisu postigli ni koša, to je za rukom tek u finalu pošlo igračima Sunčice, koji su se morali zadovoljiti srebrom, a bronca je završila oko vrata malih Josipovčana, koji su u dvoboju za treće mjesto nakon velike borbe svladali Bubamaru.

Stribor je u dva dana pet puta izlazio na parket, a ždrijeb je htio da u turnir krene od pretkola. Otvorio ga je kasniji prvak te je deklasirao borbene predstavnike Krijesnice. Nakon toga kapitulirala je Radost, a njezinu sudbinu doživjeli su jučer Jabuka, Josipovac i Sunčica.

Kako to već po običaju biva, uz veliku borbu na parketu, bučno i veselo bilo je i na tribini SD Jug. Obitelj, prijatelji i ostali davali su veliku podršku, koja je pratila svih 19 vrtića, a uz podršku navijača lakše je bilo stići i do dobrih rezultata.

Oni najbolji na kraju su nagrađeni pokalima i medaljama, ali svi sudionici zaslužuju pohvale za ono što su pokazali u svom premijernom druženju s košarkaškom loptom. U konkurenciji 200-tinjak djece najviše je pak pokazao Lovro Perković iz Sunčice, koji je proglašen najboljim igračem 16. izdanja uskrsnog turnira.