Vladimir Krstić: i dalje ostajemo u igri za peto mjesto

Dva tjedna potrajat će stanka u A-1 hrvatskoj ligi košarkaša. Nju su Vrijednosnice Osijek dočekale s još jednim gostujućim porazom u sklopu 17. kola. Ne znaju “brokeri” za slavlje izvan svog Gradskog vrta, u nekoliko su navrata bili blizu, a takav je slučaj bio i ovaj posljednji. Osječani su u Šibeniku izgubili od Jollyja (65:61), jednog od brojnih konkurenata u borbi za peto mjesto, koje vodi u kasniju Ligu za prvaka. Iz rezultata se vidi da su košarkaši s Drave bili blizu premijernog gostujućeg slavlja, ali opet su na kraju ostali praznih ruku – piše Glas Slavonije.

vros_klupa_skr

Dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj, veći dio sve se odvijalo po našim željama. Nažalost, posljednje tri-četiri minute dogodila nam se napadačka blokada. Ostali smo bez ubačaja nakon što smo vodili 61:58 i propustili smo lijepu prigodu kući se napokon vratiti s bodovima – kaže trener Vladimir Krstić, koji je još jednim statističkim podatkom otkrio razlog za poraz.

Njihov napadački skok donio im je puno, previše novih prigoda za poentiranje. Domaćin je čak 18 puta skočio pod našim košem, dok smo mi na drugoj strani imali samo dva uspješna ofenzivna pokušaja. Imali su puno više napda od nas, a na kraju je razlika bila samo četiri poena, što najbolje govori da smo unatoč slabom skoku, imali izglede za pozitivan gostujući rezultat, koji ćemo morati tražiti negdje dalje, pojašnjava trener Vrijednosnice Osijeka.

Dobra vijest je da će dvije sljedeće utakmice u prvenstvu, biti u Gradskom vrtu, koji je za suparnike teško osvojiva tvrđava. Prvo stiže Zabok, a potom Gorica.

Definitivno, utakmice u kojima moramo upisati pobjede, s kojima onda i dalje ostajemo u igri za peto mjesto. Do kraja je ostalo još pet kola, ključno je držati pozitivan ritam na svom parketu, a potrudit ćemo se da u dva gostovanja napokon naplatimo ono što smo dosada ispustili – naglašava Krstić.

Za vrijeme stanke, momčad će održati i natjecateljski ritam. U subotu prvenstvenu rupu popunit će gostovanje subotičkog Spartaka.

N. Benčina/Glas Slavonije

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo