Vrijednosnice: Bez Diminića na premijeri u 2016.

Miše Diminić (s loptom) propustit će ogled s bivšim klubom, dok se David Ušić oporavio od ozljede

Foto: Zdenko Pušić/Glas Slavonije

Mjesec dana traje stanka u prvenstvu A-1 hrvatske lige košarkaša. Do početka drugog dijela ostala su još dva dana, 11 ligaša ponovo će na parkete predstojećeg vikenda. Prvu utakmicu u 2016. godini Vrijednosnice Osijek odigrat ća na svom parketu. Za razliku od prvog dijela, “brokere” ćemo u nastavku prvenstva češće gledati u Gradskom vrtu, a to znači šest utakmica u osnovnom dijelu sezone – piše Glas Slavonije.

Momčad Vladimira Krstića na kratki je predah otišla s učinkom od tri pobjede i sedam poraza. Bez obzira na težak raspored, mogla se uknjižiti još pokoja pobjeda, a Osječani vjeruju da će ih biti više u nastavku sezone. U tom slučaju, A-1 ligaš s Drave bi se možda mogao i uključiti u borbu za peto mjesto, posljednje koje vodi u kasniju Ligu za prvaka. Trenutno su u zaostatku za tri pobjede, ali ako se priželjkivani dobar domaći učinak “oplodi” s pokojim gostujućim slavljem, ništa neće biti nemoguće.

Na žalost, ove sezone je nemoguće da Krstić na raspolaganju ima kompletan kadar. Ozljede su zasigurno utjecale na poneke izvedbe, u konačnici i rezultate. Nakon posljednje utakmice u prošloj godini, trener je samo poželio da mu svlačionicu u nastavku zaobiđu ozljede. Novogodišnje želje nisu mu uslišene, zdravstveni bilten, unatoč oporavku ranije ozlijeđenih igrača, i dalje ostaje negativan.

U završnici prvog dijela izvan stroja je bio David Ušić (zglob), probleme s ramenom imao je “zaštićeni” Arijan Došen. Oni su se nedavno uključili u trenažni proces, iz kojeg je pak ispao prvi centar, Miše Diminić (ozljeda lista). Bez njega će sigurno proteći subotnja premijera protiv Ribola Kaštela, gdje je Miše inače igrao prošle sezone. Dobra vijest je da su Vrijednosnice Osijek slobodne u sljedećem kolu, a potom ih čeka novo domaćinstvo protiv Splita. Valjda će do tada “brokeri” biti u punom sastavu, a u tom slučaju bi i bodovi trebali ostajati u Gradskom vrtu. Počevši već od subote i Kaštelana…

N. Benčina/Glas Slavonije

Vrijednosnice - Ribola