Vrijednosnice gostuju u Splitu: Pobjeda liječi sve ozljede

Vrijednosnice

Nakon dva tjedna, košarkaši osječkog A-1 ligaša ponovo su u akciji. Vrijednosnice Osijek prethodni su vikend bile slobodne, a ovoga ih u sklopu 3. kola čeka novo gostovanje i još jedan odlazak u Dalmaciju. Podsjetimo, na otvorenju sezone, “brokeri” si igrali kod Ribola Kaštela (izgubili), a sada ih čeka još jedan neugodan domaćin, Split, koji je trenutno na maksimalnom učinku.

Definitivno, Split je ove sezone bolji nego prethodne, kada se borio za ostanak u društvu najboljih. Onaj mlađi dio kadra sada je iskusniji za godinu dana, a imaju u svojim redovima i dva rutinera Subotića i Dijana, te Buljana, od kojih ipak njihova igra najviše i ovisi – kaže Aljoša Šarac, organizator igre osječke momčadi, koji je stanku od 14 dana više koristio za odlazak na terapije nego treninge.

Problem s listom iziskuje i mirovanje, pa sam tako s treningom počeo tek ovog tjedna. Vjerujem da neće biti problema do subotnje utakmice, u kojoj ćemo pokušati nadoknaditi ono što smo propustili u Kašteli – kaže Šarac, koji nije jedini bio izvan stroja.

Srećom, centar Miše Diminić se također oporavio, ali trener Vladimir Krstić ne može računati na Roberta Kujundžića i Marka Karlovića.

– Ozljede su nam prošle sezone bile veliki problem, sada na početku sezone situacija nije idealna, ali ni previše zabrinjavajuća. Najbolji lijek za oporavak su pobjede, a vjerujem da smo unatoč nezgodnom ždrijebu, u stanju boriti se za dva boda u Splitu. Čeka nas momčad koja je u prvenstvo ušla pobjednički, dobili su kući Jolly 18 razlike, pa Zabok u gostima. Mi smo s druge strane imali lošiju završnicu u 1. kolu, što nam se sada ne bi smjelo ponoviti, priželjkuje Aljoša Šarac, koji igra protiv svoje bivše momčadi, jer dvije godine je proveo među “žutima”, koje sada priželjkuje “zaskočiti” ukoliko se ukaže prigoda.

Dvoboj Split – Vrijednosnice Osijek na programu je u subotu u 19 sati (KD Split), istog dana igraju Šibenik – Gorica, Ribola Kaštela – Kvarner 2010 (Rijeka) i Škrljevo – Jolly JBŠ, dok 3. kolo u nedjelju zatvaraju Zagreb – Zabok.

Autor: N. Benčina/Glas Slavonije