Vrijednosnice nakon četiri kola: Igra O.K, rezultat K.O

David Ušić

David Ušić – Foto: Glas Slavonije

Kao i prošle sezone, košarkaši osječkog A-1 ligaša otvorili su prvenstvo s tri poraza. Posljednji, protiv Zagreba (lani su protiv njega prekinuli crnu seriju) u Gradskom vrtu, mogao se izbjeći, ali domaća premijera na kraju nije imala sretan završetak.

Ishod je mogao biti i drukčiji, povoljniji za nas. Rezultatski je bilo neizvjesno do posljednje sekunde, mogli smo bar do produžetka. Ne bi bilo nezasluženo, ali nije tako ispalo – kaže trener Vrijednosnice Osijek, Vladimir Krstić, svjestan da je učinak mogao biti bolji od trenutnih 0-3. U A-1 ligi igrana su četiri kola, ali Osječani su jedno bili slobodni.

Prije toga, na dva gostovanja smo bili konkurentni, a to smo ponovili i protiv momčadi koja ima najjače reference u ovoj ligi. Nisam nezadovoljan ni kako smo odigrali dosadašnje utakmice, posebno obrana protiv Splita i Zagreba je bila onakva kakvoj težimo. Događa nam se napadačka blokada, a kada ona popusti, tada nije lako nadoknađivati zaostatak – priznaje trener.

Primjerice, njegova momčad je protiv Zagreba imala samo jedan ubačaj u pet uvodnih minuta posljednje četvrtine. Suparnik je otišao na +9, ali zamalo se i to uspjelo nadoknaditi.

Stigli smo prvo na minimalan zaostatak, potom smo kod minus dva promašili oba bacanja, a imali smo 19 sekundi za zadnji napad, znači dosta vremena i prigodu za poravnanje. Puno toga smo nadoknadili, ali na kraju i puno toga propustili. Mislim da učinak ne odgovara našim prezentacijama na parketu, nakon posljednje utakmice iz Zagreba su se čudili što smo još bez pobjede – kaže Krstić, koji momčad mora držati u pozitivnom psihološkom stanju, jer već u petak slijedi novi ispit, koji će također biti težak. Gostuje se kod novog prvoligaša Škrljeva.

Igramo protiv dobre momčadi, koja također još ne zna za pobjedu. Znači, u petak će se netko napokon veseliti, valjda je vrijeme da napokon naplatimo dobre igre – smatra trener Vrijednosnice Osijek.

Autor: N. Benčina/Glas Slavonije