Vrijednosnice u novoj sezoni igraju regionalnu ligu?

Na adresu KK Vrijednosnice Osijek stigao je u četvrtak, 25. kolovoza, službeni poziv vodstva Alpe Adria Cup-a, o priključenju Brokera ovom kvalitetnom natjecanju – objavili su Osječani na svojoj službenoj Facebook stranici.

Alpe Adria Cup

Alpe Adria Cup natjecanje pokrenuto je prošle sezone i u njemu nastupaju ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Slovačke. Hrvatske klubove u prošloj sezoni predstavljali su KK Zagreb i KK Kvarner 2010, te je ovim pozivom Vrijednosnicama Osijek ukazana velika čast i prepoznat kontinuiran i kvalitetan rada kluba. Uprava KK Vrijednosnice Osijek treba, u slijedećih nekoliko dana, odlučiti da li su Brokeri spremni za igru na ‘’dva fronta’’ u predstojećoj sezoni.

Da su Osječani vrlo blizu prihvaćanju nastupa na Alpe Adria Cupu može se iščitati na službenoj stranici ovog regionalnog natjecanja.

Kako stoji na alpeadriacup.com, nova sezona će brojati 13 klubova (prošle sezone 8), a na jučerašnjoj skupštini u Beču određeno je da će  Vrijednosnice biti u skupini sa slovenskim ekipama Zlatorog Laško i Lastovka te austrijskim Klosterneuburg Dukesom. Izmijenjen je i sustav natjecanja, završnica bi se igrala već od četvrtfinala u koje ulaze prve dvije momčadi iz grupe. Ogledi ekipa u četvrtfinalu, polufinalu i finalu bi se igrali dvije utakmice, a u slučaju istog broja pobjeda odlučivala bi koš razlika.

Raspored utakmica trebao bi biti poznat uskoro, a vodstvo lige je objavilo da je potpisan novi ugovor sa tvrtkom Sixt o generalnom sponzorstvu.

Skupine:

Skupina A: Zlatorog Laško (SLO), Koper (SLO), Klosterneuburg (AVT), Vrijednosnice Osijek (HR)
Skupina B: Helios Suns (SLO), Traiskirchen (A), Zabok (HR)
Skupina C: Tajfun (SLO), Kapfenberg (AVT), Levicki Patrioti (SVK)
Skupina D: Rogaška (SLO), Kvarner (HR), Komarno (SVK)