ZDBT 2016: Sutra starta najjači pripremni turnir u Europi

Sutra počinje treće izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta, prema mnogima najjači i najbolje organiziranog pripremnog košarkaškog turnira u Europi.  Ove godine će nastupiti Fenerbahçe, Darussafaka Dogus, Lokomotiv Kuban, Budućnost Voli, Cedevita i Zadar s čak 15 bivših NBA igrača.

ZDBT

Turnir u četvrtak 22. rujna u 18 sati otvaraju Zadar i Darussafaka Dogus. U 20.30 sati slijedi susret sudionika prošlosezonskog Final Foura Eurolige Fenerbahçea i Lokomotiv Kubana. U petak 23. rujna sastaju se Cedevita i Lokomotiv Kuban (17.30) te Zadar i Budućnost (20), a u subotu (24. rujna) je završni dan razigravanja po skupinama. U 18 sati svoj susret započet će Darussafaka Dogus i Budućnost Voli, a u 20.30 Fenerbahçe i Cedevita.

U nedjelju 25. rujna igraju se utakmice za plasman i to za peto mjesto u 16, za treće u 18.30 i za prvo mjesto u 21 sat. Svih devet utakmica prenosit će Arena Sport.

I ove godine veliko je zanimanje za turnir među novinarima. Do sada je akreditiran 121 medijski djelatnik. Najviše je hrvatskih novinara, no stižu i predstavnici medija iz Španjolske, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Sve utakmice prenosi Arena Sport.

Masters turnir HEP 3×3

U subotu 24. rujna 2016. godine s početkom u 10 sati na Forumu će se održati HKS-ov završni Masters turnir HEP 3×3 Basketball Toura. Na turniru će nastupiti pobjednici turnira održanih tijekom ljeta u 12 hrvatskih gradova (Osijek, Slavonski Brod, Karlovac, Crikvenica, Rijeka, Pula, Drniš, Zadar, Dubrovnik, Makarska, Koprivnica i Zagreb). Zadranima i brojnim turistima u subotnjim jutarnjim satima predstavit će se najbolji od najboljih u svijetu 3×3 košarke.

Podsjetimo, u Osijeku je turnir osvojila Borovska škola. Svi sudionici turnira u Zadru bit će gosti tvrtke S event na utakmicama Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

Sve informacije o ZDBT-u možete pratiti na portalu S event Basketball (s-event.hr), a statistiku i play by play prijenose na zdbt.info.