A1 LZO: Vrijednosnice osigurale ostanak u posljednjoj utakmici sezone

Vrijednosnice - Jolly

Foto: Gojko Mitić

Morali su osječki košarkaši za ostanak strepjeti do posljednje utakmice. No bilo je jasno da će “brokeri” u posljednjih 40 minuta dati sve od sebe kako ne bi svoj status doveli u pitanje.

U posljednjem, 10. kolu Lige za ostanak u Gradski vrt stigao je rasterećeni Jolly, no gosti iz Šibenika nisu imali nikakvih izgleda. Momčad Vladimira Krstića odlično je otvorila utakmicu, dvije trice Pandurića i Aljoše Šarca dala su domaćinu potrebnu sigurnost, vrlo brzo došlo se do dvoznamenkaste prednosti i bilo je za očekivati da će preostali tijek susreta ići po željama Osječana.

Već do poluvremena zaliha je iznosila 17 poena (48:31), a u trećoj četvrtini prednost je i narasla, najveća je bila u 28. minuti (59:33). Još i prije bilo je jasno da Šibenčani ničim ne mogu ugroziti visoko vodstvo, pa je tako trener Vladimir Krstić u posljednjoj dionici malo izrotirao startnu petorku, što su gosti iskoristili za smanjenje razlike. Šibenčani u trećoj dionici 5 minuta nisu mogli postići poen, ali su u posljednjoj dionici bili iznimno efikasni, no to je bilo dostatno samo za ostvarivanje podnošljivog poraza.

Vrijednosnice Osijek zasluženo su slavile i potvrdile da im je mjesto u elitnom razredu hrvatske košarke.

Autor: N. Benčina/Glas Slavonije

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo