“Brokeri” priželjkuju puni plijen iz Kaštela

Povratkom Aljoše Šarca kompletiran je povoljan zdravstveni bilten “brokera” za start sezone

Foto: Gojko Mitić/Glas Slavonije

Najbolji hrvatski košarkaški klubovi kreću u akciju ovog vikenda. Počinje 25. izdanje A-1 lige, čiji se osnovni dio igra bez tri ABA ligaša. To znači da je u elitnoj konkurenciji 11 klubova, a jedini koji dolazi s istoka Lijepe Naše su Vrijednosnice Osijek.

Pred “brokerima” je tako već sedma uzastopna prvoligaška sezona, koju će otvoriti u Kaštel Šućurcu, u dvorani Sokolana. U 17 sati počinje njihov sraz s Ribolom, protiv koje će tražiti i prvu pobjedu. Dobro otvaranje je poželjno, pitanje je – je li i realno ostvarivo?

Ždrijeb je takav da ćemo prve dvije utakmice u novom prvenstvu odigrati u gostima. Ribola Kaštela je na premijeri, koju svi jedva čekamo. Zdravi smo, kompletni, stoga imamo pravo i na pobjedničke ambicije – smatra trener Vladimir Krstić, svjestan da iste želje ima i domaćin, o kojem u osječkom taboru i nemaju previše spoznaja. Otvoreno je i u kojem će sastavu Ribola zaigrati, Naime, preko ljeta su njeni članovi postali bivši reprezentativci Krešimir Lončar i Ante Delaš, koji su primarno u potrazi za inozemnim angažmanom.

Zato je bilo teško temeljito se pripremati za utakmicu. Naravno, s njima u sastavu, domaćin je daleko jača momčad. Ali, bez obzira na to tko nas dočeka, uzdajemo se prije svega u vlastite resurse – naglašava Krstić.

Ova utakmica inače i otvara prvenstvo, jer se igra u najranijem subotnjem terminu. Istog dana još se sastaju Kvarner 2010 (Rijeka) – Gorica, Šibenik – Alkar, Split – Jolly JBS, dok će premijernu rundu u nedjelju zaključiti Zagreb – Škrljevo. Slobodan je Zabok.

Izvor: Glas Slavonije/Autor: N. Benčina