Krilni centar potpisao za Brokere

Domagoj Vuković je rođen 29. 10. 1993. godine u Rijeci, visok je 208 cm i igra na poziciji visokog krila. Košarku je počeo igrati na Sušaku, pa zatim u Kvarneru i na kraju prelazi u Košarkašku Akademiju Vujčić, gdje završava juniorski staž.

Domagoj Vuković

Igrao je za U18 i U20 Reprezentacije Hrvatske na raznim prvenstvima. Seniorski staž kreće u KK Split, gdje je igrao i ABA ligu, zatim prelazi u KK Zagreb, s kojim je igrao finale Kupa Krešimir Ćosić, a prošlu sezonu 2015/16 igrao je za KK Zabok.

Očekujemo da će Domagoj biti važan igrač u rotaciji ekipe trenera Vladimira Krstića, te da će svojim znanjem i zalaganjem potvrditi naša očekivanja – rekao je sportski direktor Osječana Robert Martinko.

Ovim potpisom kompletiran je sastav KK Vrijednosnice Osijek za predstojeću sezonu, a u njoj će žuto-plave boje nositi: Aljoša Šarac, Jonathon Mines, Marko Karlović, Arijan Došen i Jakov Šarac na bekovskim pozicijama, Matej Karlović, Filip Torić, Jalen Robinson, Domagoj Vuković i Antonio Žulj na krilima, a Nikola Turalija i Filip Krajina na centarskim pozicijama. Arijan Jovanović i Simon Matišić također treniraju sa našim prvim timom i očekujemo da se za svoje ugovore izbore uskoro – piše u priopćenju prvoligaša iz Osijeka.

Vrijednosnice su danas na službenoj Facebook stranici objavile još jednu zanimljivu informaciju. Naime, “šuška” se o njihovom nastupu na regionalnom Alpe Adria Cup, natjecanju na kojemu su prošle sezone nastupali Zagreb i Kvarner 2010 iz Hrvatske, slovenski Zlatorog i Helios, češka Prievidza, austrijski Klosterneuburg Dukes i Traiskirchen Lions te slovački klub Levicki Patrioti.