KK BELIŠĆE prvak Istoka!

Košarkaši Belišća postali su prvaci Druge muške lige regije Istok. U posljednjem kolu na domaćem su parketu očekivano nadigrali mladu ekipu Akademije Osijek te tako potvrdili svoju kvalitetnu igru tijekom cijele sezone. Momci iz “grada papira” tako će odmjeriti snage sa prvacima ostalih regija Drugih liga kako bi pokušali izboriti nastup u Prvoj muškoj ligi u sezoni 2019./2020.

Izvori kluba navode kako su čak i zainteresirani za organizaciju domaćinstva završnog turnira za popunu Prve muške lige, no više će biti poznato kada završi natječaj za dodjelu spomenutog domaćinstva.

Ekipa Borova, prošlogodišnji prvoligaš, zauzela je 2.mjesto, dok je ekipa Županje zasjela na 3.mjesto. Podsjetimo kako su sve tri ekipe imale jednak omjer, no Belišće je u trokutu pobjeda i poraza imali najbolju koš razliku.

 

U rasponu od 4.-6.mjesta imamo također zanimljivu situaciju. Ekipe Požege, Rekord Tima i Vinkovaca imaju omjer 5-9, no ponovno vidimo koliko je važna koš razlika u međusobnim ogledima. Pretposljednja ekipa su KK Vrijednosnice Inspekt-ing, dok se na samom začelju nalaze momci iz Akademije Osijek kojima je ovo bila premijerna sezona te je za očekivati puno bolji nastup iduću sezonu.

Najbolji strijelac lige dolazi iz redova Rekord Tima. Riječ je o Krešimiru Bradiću koji je ukupno ubacio 291 poen u 14 utakmica, samo 8 poena više od drugoplasiranog Maskaljevića (VROS Inspekt-ing).

Lista strijelaca – ukupno:

Strijelci: Druga muška liga Istok

# Igrač Klub Ut. Koš.
1. Krešimir Bradić KK Rekord Tim 14 291
2. Patrik Maskaljević Vrijednosnice OS Inspekt-ing 14 283
3. Marko Mikulić KK Belišće 14 274
4. Mario Rajšić KK Borovo 14 270
5. Marko Galić KK Rekord Tim 13 256