Vrijednosnice uoči Splita: Dvojac se oporavio, dvojac još ne trenira

Robert Kujundžić

Foto: Gojko Mitić/Glas Slavonije

Nije dugo trebalo da se dogodi ono što su u Vrijednosnicama Osijek željeli izbjeći što je duže moguće. Prije početka sezone, trener košarkaša s Drave Vladimir Krstić naglasio je da prije svega želi da mu ozljede u velikom luku zaobiđu svlačionicu. Istina, prvo kolo u Kaštelama “brokeri” su tako odradili u najjačem sastavu, ali već sljedeće gostovanje neće biti kompletni.

Zbog ozljeda čak četvorice igrača, u klubu su otkazali već dogovorenu prijateljsku provjeru s Tuzlacima prošlog vikenda, kada su bili slobodni u domaćem prvenstvu. Kako Aljoša Šarac (ruptura lista), Miše Diminić (upala Ahilove tetive), Robert Kujundžić (lom prsta lijeve ruke) i Marko Karlović (skočni zglob), nisu bili fit, nije imalo smisla igrati utakmicu koja bi itekako bila od koristi, jer bi se uspostavio natjecateljski ritam na otvaranju sezone. No, umjesto utakmice, oni zdravi su trenirali, s ciljem da se što spremnije krene na novi put prema jugu. U subotu, Vrijednosnice Osijek gostuju kod Splita. U kakvom će sastavu nastupiti? Ako je suditi prema trenutačnoj situaciji, Krstić će moći računati na dvojicu od kvarteta koji je imao zdravstvenih briga. Potvrdio nam je to i sportski direktor Renato Martinko:

Nakon nekoliko dana odmora, Šarac i Diminić priključili su se treninzima. Valjda se ništa neće pogoršati i oni bi trebali biti u konkurenciji za utakmicu. Što se tiče ostalog dvojca, tu je situacija nepovoljnija. Bez Karlovića ćemo sigurno biti ovaj tjedan, a Kujundžić će pauzirati još i duže. Posljednjih sezona imali smo problema s ozljedama, u novo prvenstvo ušli smo bez njih, stoga smo se nadali da je napokon stiglo vrijeme da ostanemo zdravi na duže staze. Nada nije potrajala, nadamo se samo da se do subote ništa neće pogoršati – kaže Martinko.

N. Benčina/Glas Slavonije