Potpisao Jonathon Sidney Mines, prvo pojačanje Vrijednosnica

Jonathon Sidney Mines

Jonathon Sidney Mines

KK Vrijednosnice Osijek potpisao je ugovor na godinu dana sa igračem: Jonathon Sidney Mines, rođen 29.10.1991. u Brisbane-u Australia, visok 192cm, koji igra na poziciji beka šutera.

Mladi ‘’Jono’’ sa košarkom je počeo u rodnoj Australiji u klubu Logan, nakon završetka srednje škole seli u Španjolsku u Canarias Basketball Academy, a nakon toga u SAD na Wyoming Community College. Zadnju sezonu 2015/16 prebacuje se u New Mexico Highlands ‘’Cowboys’’ (NCAA2), gdje ima zapaženu statistiku sa 17,5 koševa, 4,0 skoka i 1,0 asistencija po utakmici. Jonathon posjeduje Australsko i Američko državljanstvo, a želja mu je da jednog dana zaigra za ‘’Boomers-e’’- Australsku reprezentaciju, na Olimpijskim Igrama.

Obzirom da će se predstojeće Hrvatsko prvenstvo igrati po novom modelu i biti kvalitetnije igranjem naših ABA-ligaša Cibone, Cedevite i Zadra, Uprava kluba je na čelu sa predsjednikom Alexanderom Hrakačem odlučila pojačati ekipu, a Jonathon Sidney Mines je prvo od pojačanja u svlačionici trenera Vladimira Krstića.

“U planu imamo angažirati najmanje tri nove kvalitetne akvizicije. Prva je potpisana, a riječ je o kvalitetnom i ambicioznom igraču, koji ima želju izboriti mjesto u reprezentaciji Australije, a treba reći da posjeduje i američku putovnicu. Mines je otvorio seriju transfera. Kako u planu imamo dva inozemna pojačanja, drugo bi trebalo biti na poziciji “petice”. Do kraja tjedna izvjesna je potvrda dolaska i jednog igrača iz naše lige, stoga bi roster za novu sezonu mogao biti zaključen prije početka priprema za novu sezonu” – rekao je sportski direktor Vrijednosnice Osijeka, Renato Martinko, za Glas Slavonije.

KKVROS/Glas Slavonije