Slijedi zanimljiva završnica Prvenstva Hrvatske u Mini košarci

Jedan od projekata s kojim Hrvatski košarkaški savez nastavlja je Mini košarka. Uz sve akcije koje je HKS proveo u 2017. godini, Mini košarka je još jedna u nizu sjajnih priča.

S projektom Mini košarke krenulo se u suradnji s FIBA-om. Projekt se pokazao sjajnom idejom i prilikom za one najmlađe. Nasmiješena lica, druženje, zabava, natjecanje u sportskim dvoranama razveselilo je mnogobrojnu djecu kao i njihove roditelje. Uz kvalitetne trenere upijali su znanja koja će u budućnosti zasigurno moći primjenjivati u njihovoj daljnjoj karijeri.

 

Osijek-mini košarka.jpg

 

solin-dugopolje MINI3 u11.jpg

Cilj projekta je popularizacija Mini košarke kod djece rane školske dobi s ciljem povećanja broja aktivne djece u košarkaškim klubovima diljem Hrvatske.

Tako je u 2017. godini na prvenstvu Hrvatske u Mini košarci sudjelovalo je 105 ekipa u tri kategorije, odnosno približno 1500 djece. Kategorije su bile: djevojčice U-11, dječaci U-11 i dječaci U-9.

 

solin-dugopolje MINI.jpg

 

ŽKK Croatia 2006 prvo mjesto-.jpg

Do danas je ukupno održano pet regionalnih natjecanja u tri kategorije koje su navedene. Organizatori regionalnih natjecanja bili su:

CENTAR – Košarkaški savez Zagreba

ISTOK – Košarkaški savez Osijeka

SJEVER – Košarkaški savez Koprivničko-križevačke županije i Košarkaški savez Međimurske županije

ZAPAD – Košarkaški klub Ghia Staff Pazin

JUG – Košarkaški klub Solin i Dugopolje.

 

Najbolje ekipe na regionalnim prvenstvima su ostvarile pravo nastupa i predstavljanja svoje regije na Završnim turnirima koji će se održati 06. i 07. svibnja 2017. godine:

  1. ZAVRŠNI TURNIR ZA DJEVOJČICE U11 – ĐURĐEVAC I VIRJE (Organizacija KS Koprivničko – križevačke županije)

EKIPE: KK BOROVO VUKOVAR (Vukovar), ŽKK BROD, ŽKK PODRAVAC (Virje), ŽKK VIROVITICA (Virovitica), ŽKK MEDVEŠČAK (Zagreb), ŽKK CROATIA 2006 (Zagreb), KK FSV (Rijeka), KK „OTOK“ (Murter), ŽKK RAGUSA (Dubrovnik)

 

  1. ZAVRŠNI TURNIR ZA DJEČAKE U11 – ZAGREB, DUBRAVA (Organizacija KS Zagreba)

EKIPE: KK VROS (Osijek), ŠK TIGRIĆI (Slavonski Brod), KK ČAKOVEC (Čakovec), KK GRAFIČAR (Ludbreg), KK CEDEVITA (Zagreb), KK DUBRAVA (Zagreb), KK STOJA (Pula), KK KASTAV (Kastav), ŠK ZADAR (Zadar), KK SONIK (Zadar)

 

  1. ZAVRŠNI TURNIR ZA DJEČAKE U9 – PAZIN (Organizacija KK Ghia Staff Pazin)

EKIPE: KK DONJI MIHOLJAC (Donji Miholjac), KK VINDIJA (Varaždin), KK CEDEVITA (Zagreb), KK ZAGREB (Zagreb), KK OLIVA VODNJAN (Vodnjan), KK GHIA STAFF PAZIN (Pazin), KK DOŠK (Drniš), OKK DRAŽEN PETROVIĆ (Šibenik)

Treba spomenuti kako nije postojala kotizacija za ekipe, a svi troškovi su pokriveni od strane HKS-a, kao i to da je ekipama koje sudjeluju na završnim turnirima osiguran besplatan smještaj i prijevoz uz naravno lijepe nagrade koje će im ostati u sjećanju.

Uz utakmice koje slijede, organizirati će se razna natjecanja u kojima će djeca moći pokazati svoje košarkaško znanje.

Izvor: službena stranica HKS-a