Slobodi iz Tuzle košarkaški turnir “Đakovačko proljeće”


Pobjedom OKK Slobode iz Tuzle u finalu U-16 uzrasta protiv KK Žušpanje te podjelom nagrada završen je Međunarodni košarkaški turnir „Đakovačko proljeće“.

Đakovačko proljeće

Sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je Turnir protekao u zanimljivim sportskim nadmetanjima i druženjima. Ako tome dodamo prekrasan sunčan dan u Đakovu može se reći da su mladi igrači i gosti imali jednu lijepu ekskurziju gdje se uz košarku moglo uživati u šetnji gradom, obilasku gradskih znamenitosti i uopće biti dijelom gradskog „šušura“ u vikendu  obilježavanja Dana Grada – stoji na službenim FB stranicama Košarkaškog kluba Đakovo.

Kadeti:

U kategoriji U-16 uvjerljivi su bili gosti iz Tuzle demonstrirajući ozbiljnu, čvrstu i brzu košarku. Uvjerili su se u to najviše mladi Đakovčani koji, k tome oslabljeni, nisu im uspjeli ozbiljno parirati u polufinalnom susretu ( 32:110 ).Drugo polufinale bilo je izjednačenije no sigurno su ga u svoju koristi priveli igrači Županje protiv Osječkog sokola ( 78:62 ).

Osječani su pak bili jednako sigurni u utakmici za 3. mjesto protiv Đakova ( 74:52 ). U finalnom susretu Županja je pružila dobar otpor Tuzlacima u većem dijelu susreta. U posljednjoj četvrtini Županjci ulaze u probleme s osobnim greškama te pomalo ostaju bez energije dok Sloboda, igrajući i dalje u istom ritmu, ostvaruje zasluženu pobjedu ( 100:71 ). Finale su obilježila dva igrača. Županjac Patrik Maskaljević s 37 poena, od toga 9 pogođenih trica, te je sa gotovo 50 poena u dvije utakmice proglašen najboljim strijelcem Turnira. Te Nedim Omerović iz pobjedničkog sastava koji je, uz preko 40 postignutih koševa u dvije utakmice, demonstrirao zavidno košarkaško umijeće te je zasluženo proglašen najboljim igračem Turnira.
Konačan poredak U-16: 1. OKK SLOBODA (Tuzla), KK ŽUPANJA, KK OSJEČKI SOKOL, KK ĐAKOVO

Mlađi kadeti:

Vrlo zanimljivo je bilo natjecanje dječaka U-12 sa dvije dramatične završnice popraćene žestokim navijanjem iz gledališta i s klupa. Dok su dječaci iz Tuzle u prvom polufinalu bili uspješniji od Đakovčana (47:24), drugo polufinale uz niz obrata pripalo je mladim Osječanima koji su uspjeli minimalno pobijediti Belišće (55:52). Dječaci iz Belišća bili su uvjerljivi u utakmici za 3. mjesto protiv vršnjaka iz ŠK Sedam (60:27) te su osvojili brončane medalje.

Finalna utakmica između Slobode i Osječkog sokola bila je iznimno uzbudljiva. Dječaci su se silno trudili biti što bolji i pobijediti. Jednako tako su se trudili i navijači ali i treneri. Pa je tu bilo svega – trčanja, bacanja za loptom, umalo i s tribina, brazilskog navijanja, suđenih tehničkih pogrešaka(!), emocija…na koncu čega su zlatne medalje osvojili Tuzlaci pogođenim slobodnim bacanjem nekoliko sekundi prije kraja utakmice ( 38:37 ).

Konačan poredak U-12: 1. OKK SLOBODA ( Tuzla ), KK OSJEČKI SOKOL, KK BELIŠĆE, ŠK Sedam.

Vanturnirsku prijateljsku utakmicu odigrali su selekcije U-14 OKK Sloboda i domaćina. Dobru utakmicu ipak su u svoju korist riješili Tuzlaci (70:53) pa su tako zaokružili svoju košarkašku dominaciju ove godine u Đakovu.

Organizator se zahvaljuje na dolasku klubovima, svim trenerima i roditeljima te se nadaju nastavku dobre suradnje u budućnosti. Posebne zahvale idu Gradonačelniku Zoranu Vinkoviću i Gradu Đakovu na pokroviteljstvu Turnira. Činjenica je da su Gradonačelnik i Grad uvijek na pomoći kad je riječ o organizaciji i realizaciji sportskih projekata koji uključuju rad s mladima našeg Grada. Tako je bilo i ovaj put.

Izvor: KK Đakovo