35 godina košarke u Čačincima

12957646_468249490039089_880840613747044739_o

Košarkaški klub “Mladost” iz Čačinaca 02. travnja je u prepunoj sali “Iva2” u Čačincima proslavio 35 godina postojanja. Pred više od 350 okupljenih sadašnjih i bivših igrača i članova Uprave, navijača i štovatelja KK “Mladosti” nazočne je pozdravio dugogodišnji predsjednik kluba i aktualni dopredsjednik Tomislav Tomić.

– Osnovna ideja proslave 35 godina KK Mladost iz Čačinaca je dati značaj mladima u športu na području općine Čačinci i sjetiti se osnivača kluba iz 1981. godine koji su potaknuli razvoj košarke i sudjelovanje svih nas u radu kluba. Poseban pijetet treba pokloniti osnivaču i počasnom predsjedniku Franji Bušljeti, Slavku Vorihu, Miroslavu Cuci, Stjepanu Štimcu, Dušanu Vekiću, Ivi Jelenčiću, Stojši Preradoviću, Andriji Kostelcu i Mili Lekiću.
Kako je košarka šport prije svega predivnih ljudi i kroz ovih 35 godina preko 90% naših igrača su visokoobrazovani ljudi, a za taj šport je potrebna visina onda znate kako je kad tajnik uprave bude čovjek od metar i nešto centimetara, a njegovo srce za košaku bude još veće, a to je bio Ivica Has, zvani Mudri.
Silno ponosni na preko 140 košarkaša i oko 100 košarkašica koji su bili aktivni u KK “Mladosti”, organizirali smo donacijsku zabavu “Mladost za mladost” kako bismo potaknuli razvoj športa u našoj sredini i svi pokloni dobrotvora biti će usmjereni u udruge koje djeluju na području naše općine. Svim sudionicima donacijske zabave u ime Upravnog odbora KK “Mladosti” Čačinci i u ime Općinskog vijeća iskrena zahvala i dužno poštovanje – rekao je Tomić.

12898229_468250696705635_7715075629245309505_o

Proslavu 35 godina kluba svojim prisustvom uveličali su i između ostalih i pukovnik Zvonko Milas predsjednik Košarkaškog saveza Osječko-baranjske županije i predsjednik ŽKK “Mursa”, Boris Hartman tajnik HKS OBŽ, Miroslav Kontrec povjerenik za natjecanje A-2 muške i ženske lige istok, Robert Fric tajnik HKS VPŽ, kao i mnogi dugogodišnji suci i igrači košarkaških klubova iz Virovitice, Orahovice, Slavonskog Broda Zagreba i Osijeka. Koliko mu znači KK “Mladost” pokazao je i Dušan Jocić koji je na proslavu došao čak iz Niša.

Da je ovaj sport proširio poglede i od jednog malog mjesta napravio košarkašku sredinu opće poznatu u cijeloj Hrvatskoj još jednom je potvrdio i Mario Krmpotić Maka, aktualni predsjednik KK “Mladosti”:
– Bilo je toga stvarno puno u ovih 35 godina i teško je nešto posebno izdvojiti. Ipak, za ovu priliku izdvojio bih jedan košarkaški događaj i to iz moje trenerske karijere. 2011 je godina, dolazimo u Šibenik, na Baldekin, Draženova dvorana, igra se prva kvalifikacijska utakmica za ulazak u 1. hrvatsku ligu protiv Šibenik Jollija, zagrijavanje, predstavljanje timova, službeni spiker pred prepunom dvoranom pozdravlja veliki klub iz malog slavonskog mjesta Čačinci te najmanju organiziranu skupinu navijača “Čačinačke alkose”. Veliki pljesak cijele dvorane i kreće pjesma naših 5 navijača “Dajte Zadar da se igramo…”. E to se pamti do kraja života i pomisliš, vrijedilo je sve ove godine – rekao je Maka Krmpotić.

Nakon predstavljanja svih nazočnih sadašnjih i bivših igrača i čalnova Uprave, slijedile su aukcije za košarkašku loptu koju je kupio Tonko Budim, dres sa potpisima svih igrača kupio je načelnik općine Mirko Mališ, a prvi dres KK “Mladosti” otišao je u trajno vlasništvo Juraja Matešića.
Sve nazočne također je pozdravio i načelnik Mirko Mališ te uz prigodan govor čestitao košarkašima 35 godina postojanja.

Izvor preuzet sa službene facebook stranice Općine Čačinci: 35 godina košarke u Čačincima