Turnir u uličnoj košarci Đakovo Summerball 2016

U subotu, 20. kolovoza, na prostoru Gradskog bazena u Đakovu, Košarkaški klub Đakovo organizira turnir u uličnoj košarci  Đakovo Summerball 2016.

Može se reći da se ovim događajem na neki način obilježava vrhunac sezone igranja ljetnih “basketa” i ljetnog “đira” u gradu. Ujedno je ovaj turnir znak da je vrijeme za početak priprema đakovačkih košarkaša za predstojeću natjecateljsku sezonu a koje započinju u ponedjeljak 22. kolovoza.

S obzirom na atraktivnost ove nove košarkaške lokacije u Đakovu, želja nam je turnir učiniti tradicionalnim i posjećenim događajem koji će dodatno obogatiti ponudu Grada u ljetnom periodu. Turnir će biti organiziran u muškoj i ženskoj konkurenciji te očekujemo da se uz dobro raspoloženje, sunčano vrijeme i muziku prvenstveno zajedno podružimo, naravno i odigramo ili pogledamo dobru košarku. A za dodatnu motivaciju ekipama, kako bi uložili dodatni trud i energiju, tu su i novčane nagrade za one najuspješnije.

U muškoj konkurenciji prvoplasirana ekipa osvaja 1000 kn, drugoplasirana 500 kn a ona trećeplasirana 200 kn. U ženskoj konkurenciji prva nagrada iznosi 500 kn, druga je 250 kn a treća iznosi 100 kn.
Vrijedi istaknuti da je, osim velike pomoći u izgradnji košarkaškog terena, nagrade prvoplasiranima osigurao “Univerzal” Đakovo. A podršku organizaciji ovog događaja (kao uostalom uvijek ) pružio je i Grad Đakovo.

U pauzi natjecanja biti će organizirano natjecanje u pogađanju “trica”, nažalost ne i zakucavanja zbog tehničkih karakteristika košarkaških konstrukcija koje ćemo koristiti.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 80 kn za momke dok je ona za djevojke 60 kn. Svi ostali detalji oko rasporeda natjecanja i hodograma dešavanja biti će poznati na dan odigravanja turnira odnosno najavljeni na Facebook stranici Košarkaškog kluba Đakovo.

Pozivamo još jednom sve zainteresirane da nam se pridruže na bazenu ovu subotu te da zajedno na neki način pomalo ispratimo ovogodišnje ljeto!

Izvor: FB KK Đakovo