Vrijednosnicama pobjeda protiv Jollyja

Vrijednosnice - Jolly

Foto: Vrijednosnice Osijek

Vrijednosnice Osijek su, u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici, zasluženo pobijedili goste iz Šibenika i upisali prve bodove u novoj sezoni.

Vrijednosnice Osijek – Jolly JBŠ 81:77

Po četvrtinama: 21:18, 23:25, 21:21, 16:13
Vrijednosnice Osijek: Kujundžić 2, Zebić 4, Došen, Diminić 8, Ušić 29, Bičvić, Pandurić 17, Šarac A 7, Šarac J, Karlović Mat. 14, Karlović Mar, Turalija.
Jolly JBŠ: Gulam 12, Gabrić, Pavlović 9, Mustapić 4, Kraljević, Vrlika 13, Vraneš 14, Mrva 2, Perković 2, Najev 5, Washington 15, Vladović.

Vrijednosnice bolje otvaraju utakmicu i u laganoj su rezultatskoj prednosti u prvoj četvrtini. U drugom kvoteru Brokeri preko raspoloženog Davida Ušića odlaze na +12, no 3 osobne pogreške Mateja Karlovića i Miše Diminića prisilile su trenera Vladimira Krstića na dosta rotacije, što gosti koriste i smanjuju do poluvremena na 44:43.

U nastavku domaćini odlaze na 57:50, no Šibenčani se ponovno vraćaju u utakmicu tricama Josipa Gulama, te prelaze u vodstvo 64:67, preko Amerikanca Washingtona. Luka Pandurić i Matej Karlović se u tim trenucima priključuju Ušiću i ponovno vraćaju Brokere u vodstvo. Dobru i borbenu igru domaćina prepoznala je u pravom trenutku i publika, te je s glasnim navijanjem nosila igrače Vrijednosnica do mirnog kraja utakmice i prvih bodova.

Važna je ovo pobjeda za Krstićeve igrače, donijela je neophodan mir u svlačionicu i vratila samopouzdanje igračima, koje će im trebati kako bi u subotu iz Zaboka pokušali donijeti nove bodove.